Video: Dinamova čileanska čežnja - Pokegol Morales ilitiga "Mali Riquelme"

ČILEANSKI reprezentativac Pedro Morales iz Universidad de Chilea je Dinamov prvi pick za popunjavanje rupetine nastale odlaskom Luke Modrića. Međutim, Moralesa žele Fiorentina i Olympique Marseille.
 
Za kreativnog i efikasnog čileanskog veznjaka su dakle zagrizli i bogati i slavni klubovi. To znači da će Mamići, koji znaju prodati igrača za veliku cifru, ali su pri dovođenju pojačanja škrti, morati posegnuti dublje u prepuni džep kako bi privoljeli prvu zvijezdu upravo završenog turnira mladih reprezentacija u Toulonu.

Za Pedrom poludjeli veliki klubovi i novinari

Morales je izabran za drugog najboljeg igrača turnira, iza Empolijevog napadača Sebastiana Giovinca, a u velikoj konkurenciji njegovih sjajnih poteza u Toulon, ističe se gol Obali Bjelokosti koji je zabio gotovo sa centra.

"Mali Riquelme raste. Ima klasu, pregled igre i udarac", piše Gazzetta dello Sport za igrača kojeg su zbog sličnosti s argentinskim playmakerom već prozvali njegovom mladom kopijom. Drugi nadimak "Pokegol" može zahvaliti tome što često pogađa gol (prošle sezone 15 puta za Universidad Chile).

"Dinamo je ponudio više od dva milijuna eura i u prednosti je"

Čileanski mediji navode kako ga traže klubovi iz: Meksika, Francuske, Italije i Katara, ali se jedini po imenu ističe "Dinamo Zagreb, koji je ponudio više od dva milijuna eura i trenutačno je u prednosti".

Tandem Marcelo Salas - Pedro Morales

Morales, koji u klubu i reprezentaciji nosi desetku je upravo napunio 23 godine (25. svibnja) i prije godinu dana je prešao iz Huachipata u Universidad iz glavnog čileanskog grada Santiaga, jedan od najpopularnijih klubova u Čileu. Odlično se snašao u novoj sredini, gdje s Marcelom Salasom (nekada napadačem River Platea, Lazia i Juventusa) tvori ubojiti tandem, a Morales je, iako veznjak postigao čak 13 golova u Clausuri, drugom dijelu čileanskog prvenstva (doigravanju za prvaka), koje je Universidad završio na drugom mjestu.

Potencijalna zamjena za Luku Modrića, koja bi po svemu sudeći to doista i bila, je u siječnju ove godine debitirao za seniorsku reprezentaciju Čilea u prijateljskoj utakmici s Južnom Korejom, a odmah nakon toga je igrao u meču s Japanom.

Dinamo ili "Internacional"?

Dinamo se u pokušaju liječenja neefikasnosti skupih pojačanja (Balaban, Šokota) okrenuo i Argentini, točnije Guillermu Suarezu iz Atletico Tigrea, čija se vrijednost kreće oko milijun i pol eura, što je otprilike jednako iznosu plaćenom za zloglasnog Andersona Costu.

Dodatni začin multietničnom Dinamu trebao bi dati i Albanac Jahmir Hyka, koji danas dolazi na konačne pregovore u Maksimiru nakon što su se Dinamo i Olympiacos dogovorili oko odštete. Ukoliko Dinamo pristane na igračeve uvjete (20 tisuća eura mjesečne plaće), lako bi ga dogodine mogli gledati u Dinamu.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više