Video: Federer sjajnim udarcem iza leđa podsjetio na Gorana

NAJTROFEJNIJI tenisač u povijesti Roger Federer još je jednom zadivio teniski svijet. Ovog puta samo jednim potezom, udarcem kroz noge s osnovne linije, kojim je napravio fantastičan poen protiv Novaka Đokovića u polufinalu US Opena.

Federer je kasnije rekao da taj udarac smatra svojim najboljim u životu, a nakon što je sve vidio na snimci, dodao je kako taj poen smatra nevjerojatnim.

"Bio sam u teškoj poziciji i nisam praktički imao što za izgubiti, pretpostavljam", rekao je nakon meča Federer dodavši:

"Često pokušavam takav udarac, samo što nažalost nikada ne uspije. Baš zbog toga mislim da će to biti moj najbolji udarac koji ću u životu izvesti."

No Federer nije prvi koji je protivnika izludio takvim spektakularnim udarcem. Prisjetimo se, tenisač koji je obožavao udarce kroz noge je Goran Ivanišević.

On je nebrojeno puta u karijeri pokušao takve udarce, a većina ih je odsjedala gdje treba. Neki takvi poeni vodili su ga do velikih uspjeha.

Jednog spektakularnog poena kroz noge sjeća se i Šveđanin Stefan Edberg sa turnira veterana 2008. godine. Osim Gorana, takve su udarce voljeli koristiti Andre Agassi, Fabrice Santoro.

Iako je Federerov poen protiv Đokovića zaista efektan, bez gledanja je pogodio jedini nebranjeni dio terena, nije Švicarac otkrio ništa novoga. Sličnih udaraca u prošlosti je bilo mnogo, a jedan od igrača koji su proslavili takav udarac je baš naš osvajač Wimbledona, Goran Ivanišević.

Pročitajte više