Video: Lyon nanio Liverpoolu četvrti uzastopni poraz za najgori niz u 22 godine!

U DVOBOJU osakaćenih, slavio je Lyon (2:1) golovima Gonalonsa i Delgada nakon što je domaće u vodstvo doveo Benayoun.

Gosti u prvom dijelu nisu uspjeli iskoristiti izostanak dva Liverpoolova "kapitalca", jer osim što je zbog ozljede izostao Torres, iz igre je zbog ozljede već nakon 25 minuta morao izaći Steven Gerrard.

Za razliku od njih, Redsi su maksimalno kapitalizirali privremeni izostanak s terena jedinog zdravog Lyonovog centralnog braniča - dok se Crisu ukazivala pomoć, poentirali su za vodstvo pet minuta prije kraja prvog dijela.

Čudno je izgledala igra u prvom poluvremenu: Liverpool je imao inicijativu, a iako se kod gostiju pored sjajnog golmana Llorisa istakao jedino veznjak Makoun, kad je Lyon imao posjed lopte bio je mnogo konkretniji i opasniji.

Iako je Liverpool igrao bolje nakon Gerrardovog izlaska, čini se da je Lyon mnogo bezbolnije podnio nedostatak ključnog igrača - Crisova zamjena postigla je izjednačujući zgoditak.

Također, dok je cijeli stadion negodovao kada je Benitez izvukao najkonkretnijeg Benayouna, suparnik s druge strane, Claude Puel, pokazao je sjajan njuh - kao i izjednačujući gol, pobjednički mu je donijela alternacija - Cesar Delgado.

Jedino pozitivno nakon prvog kruga u skupini za Liverpool (samo tri boda u tri utakmice) je blistava predstava 19-godišnjeg debitanta Martin Kellya na desnom boku.

Lyon ima tri pobjede iz isto toliko utakmica, a Liverpoolu se ne piše dobro - osim što im visi prolazak skupine u Ligi prvaka, porazima od Fiorentine, Chelseaja i Sunderlanda dodali su i ovaj najnoviji, a sad im bez Torresa i Gerrarda slijedi prvenstveni dvoboj s Mannchester Unitedom.

Debrecen namučio Fiorentinu

U drugoj utakmici skupine gledatelji su u Budimpešti vidjeli sedam pogodaka, ali ne i pobjedu Debrecena koji je kao domaćin dočekao Fiorentinu u glavnome mađarskom gradu. Talijani su na koncu slavili s 4:3 uz dva pogotka Adriana Mutua.

Debrecen je poveo već u drugoj minuti, ali u dvadesetoj je već bilo 3:1 za goste. Nadu je Mađarima u 88. vratio Coulibaly koji je pogodio za 3:4, ali vremena za preokret nije bilo.

"Vjerovao sam u bolju izvedbu, jer smo momčad koja svaki dan želi napredovati. No mogu reći da rastemo, što smmo potvrdili večeras. Zbog toga mi je drago", rekao je trener Fiorentine Cesare Prandelli.

"Svojm igračima stalno govorim da će rezultati doći ako se budu trudili na treninzima preko tjedna. Jako sam sretan zbog Mutua, njegova forma je sve bolja", završio je strateg Fiorentine.

Pročitajte više