Video - Nesta prvi put zabio dva gola na utakmici: "Ja nikad ne postižem pogotke"

PRIZNAO je Alessandro Nesta da je nedjeljna večer za njega bila iznimna, budući da “nikada ne postiže pogotke”, a u pobjedi 2:1 Milana protiv Chieva postigao je oba.

Obrambeni nogometaš Milanove momčadi nije postigao pogodak već dvije godine, a u karijeri započetoj 1993. godine nikada na jednoj utakmici nije postigao dva gola.

"Krasna večer i novost za mene - ja nikada ne postižem pogotke. Trebala nam je ova pobjede, pa smo zadovoljni učinjenim, kao i nizom utakmica u kojem se trenutačno nalazimo", izjavio je Nesta nakon utakmice u kojoj je svojim pogocima preokrenuo rezultat.

Inače, gledano kroz sva natjecanja, Milan koji je slabo kročio u sezonu, svladao je u posljednjih sedam dana Romu (2:1), Real Madrid (3:2), te sada Chievo.

Dva pogotka Neste odmah su otvorila i razgovor o njegovom mogućem povratku u dres reprezentacije, međutim, 33-godišnji stoper brzo je stao na kraj tim pričama.

"Već sam rekao da se nemam namjere vraćati. Prošla mi je godina bila grozna, mučio sam se s ozljedama, a veliki napor mogao bi ponovno prouzročiti istu stvar mojem tijelu. Uostalom, izbornik Marcello Lippi zna što ja mislim o tome, baš kao što i ja znam kakav je njegov stav. Uopće nema potrebe o tome razgovarati", kazao je Nesta.

Leonardo: Nesta zaslužuje vijenac oko glave

Trener nogometaša Milana, Brazilac Leonardo, nakon utakmice u kojoj je njegova momčad s 2:1 slavila na gostovanju kod Chieva, posebno je zahvalio dvojici igrača.


U Leonardovim rečenicama neposredno nakon utakmice našla su se imena vratara Dide i braniča Alessandra Neste, strijelca oba pogotka u nedjeljnoj utakmici 9. kola talijanske Serije A.

Dida je pri rezultatu 1-1 sjajnom reakcijom obranio udarac Pabla Granochea, izbrisavši na taj način neugodnu uspomenu od prije nekoliko dana kada je njegova pogreška umalo skupo stajala Milan u gostima kod Real Madrida u Ligi prvaka. “Rossoneri” su tada preokretom došli do pobjede, a isto im je uspjelo i u nedjelju.

"Didina je obrana bila čudesna i objašnjava zašto smo ga toliko slavili nakon utakmice. On ima nevjerojatnu sposobnost da velike pogreške ostavlja iza sebe i ide dalje, postajući odlučujući faktor svoje momčadi. Njegova je pogreška u Madridu dijelom i moja krivica jer sam mu rekao da što prije ispucava loptu prema napadačima. Gledao je kome dodati loptu i ona mu se u tom trenutku odbila od koljena",  stao je Leonardo u obranu sunarodnjaka.

"Što se tiče Neste, što reći? Postao je mnogo više od običnog igrača, njegov je doprinos neopisiv. U ovu je sezonu krenuo ne znajući hoće li zbog ozljede ikad više moći igrati. Zaslužuje vijenac oko glave", zaključio je Leonardo.

Pročitajte više