HRVATSKA REPREZENTACIJA

VIDEO Pogledajte kako se HNS ispričao Splitu

Foto: EPA-EFE

ŠEF HNS-a i donedavni HDZ-ov saborski zastupnik Marijan Kustić potvrdio je danas nakon petosatnog sastanka s čelnicima Hajduka i Grada Splita da će Hrvatska 10. listopada u kvalifikacijama za EP protiv Mađarske igrati na Poljudu.

Hrvatska će tako prvi put nakon četiri godine i svastike na Poljudu gostovati u Splitu u kojem je reprezentacija upisala samo jednu službenu pobjedu, onu 2011. godine protiv Gruzije 2:1 u kvalifikacijama za EP.

Grad Split je uoči sastanka zatražio od HNS-a da se ispriča za zapostavljanje Poljuda svih ovih godina kad je riječ o kvalifikacijskim utakmicama, što je Kustić, u svojem stilu, nakon sastanka i učinio. 

Nakon što je rekao o čemu se gotovo pet sati razgovaralo, novinari su ga pitali je li se ispričao. Šef HNS-a odgovorio je sljedeće:

"Ajmo što se tiče samih tih stvari... Sve što smo imali, ako ste vidjeli moju izjavu neki dan, rekao sam da ću to reći u četiri zida, da ću reći svojim, ovaj, na radnom sastanku. Ono što smo mi naglasili i ono što su oni sami na sastanku rekli i što je, na primjer, rečeno i na samoj prije odluke donošenja gradskog vijeća, da nije dobro da je Hrvatska u dvadeset godina igrala samo dvije utakmice i mi smo rekli da je svakako trebalo biti više utakmica i da će u budućnosti jedna od kvalifikacijskih utakmica svakako pripasti Poljudu. Ako bude i neka od prijateljskih, naravno, i to je naš cilj. Ono što me veseli je da će doći do toga. Ono što je najbitnije, a tu moramo biti pošteni i korektni svi, svima je interes. Sjetimo se svih ovih godina kakva je bila suradnja, to jest nije bila suradnja na nekom nivou ili je bilo vrlo loše. Danas smo napravili jedan povijesni iskorak i ja bih vas molio da date svi podršku tome i idemo svi zajedno raditi u interesu. Ovo je interes hrvatskog nogometa."

>>> POGLEDAJTE IZJAVU HAJDUKA: Mi nemamo drugi savez osim Hrvatskog nogometnog saveza! 

Pročitajte više