Video pokazuje koliko je Messi napredovao na FIFA-i u posljednjih 11 godina

Screenshot: Youtube

PRVI put u posljednjih sedam godina Leo Messi nije najbolje rangiran igrač u najpoznatijoj nogometnoj simulaciji na svijetu. EA Sport, proizvođač serijala FIFA, u lipnju mu je dao ocjenu manje (93) nego Cristianu Ronaldu (94), osvajaču nagrade za najboljeg igrača svijeta i izvršio smjenu na vrhu. Najveća ocjena u FIFA-i je 99.

Messijevi problemi s utajom poreza u stvarnom životu odrazili su se na njegov rejting u virtualnom, pa se to spominjao i kao razlog prekida ugovora s EA Sports nakon što je zvijezda Barcelone izostavljena s covera FIFA-e 17. Messi je u igrici od 2006. godine i startao je s ocjenom 78.

Njegov napredak na igralištu EA Sportsa i FIFA-e možete pogledati na You Tubeu u videu koji uspoređuje snagu udarca, preciznost izvođenja slobodnjaka, ubačaja, driblinga i drugih igračkih performansi.


Ono što se u videu vidi jasnije od Messijevog napretka je napredak grafike u posljednjih 12 godina. Pogledajte to i kroz promjene lica Lea Messija od 2006. do posljednjeg, 23. izdanja popularne igre.

 

Pročitajte više