Video: Prvaci razbili Vancouver, San Jose poveo nakon treće utakmice protiv Kingsa

HOKEJAŠIMA Los Angelesa ni vodstvo 4:0 nije bilo dovoljno da uhvate pobjedu protiv San Josea u trećoj utakmici četvrtfinala Zapadne konferencije NHL lige. Sharksi su kao gosti slavili u produžetku 6:5.

Kingsi su u prvoj minuti druge trećine pogotkom Brada Richardsona poveli 4:0 i domaći su navijači već polako počeli slaviti. No, u ludom nastavku drugog perioda palo je još šest golova od kojih pet u mreži LA-a i u posljednju se trećinu ušlo rezultatom 5:5. Ryane Clowe se najviše istaknuo u tom razdoblju s dva gola.

I dok je u drugoj trećini vladao vatromet na ledu, u posljednjoj su mreže mirovale, da bi pobjednika napokon u četvrtoj minuti produžetka odlučio Devin Setoguchi. San Jose sada vodi s 2:1 u seriji, a četvrta je utakmica na rasporedu u četvrtak, ponovno u Staples Centeru.

Aktualni prvak Chicago produžio je nadu i pobjedom protiv Vancouvera sa 7:2 u svome United Centeru smanjio je prednost Kanađana na 3:1 u seriji. Prvo ime Blackhawksa bio je Dave Bolland, koji zbog potresa mozga nije igrao od 9. ožujka. Koliko znači Chicagu pokazao je pogotkom i trima asistencijama. Patrick Sharp je dodao dva gola za uvjerljivu pobjedu i ostanak prvaka u igri. Peta se utakmica igra u četvrtak u Vancouveru.

Joe Sakić postao savjetnik Colorada

Umirovljeni kanadski hokejaš hrvatskog porijekla Joe Sakic (41) započeo je u utorak novu karijeru. U Colorado Avalancheu, momčadi u kojoj se proslavio kao igrač, preuzeo je ulogu izvršnog savjetnika.

Dvije godina nakon umirovljenja Sakic se tako vraća u Denver kako bi pomogao klubu koji prolazi kroz vrlo teške dane. Avalanche je ove sezone ostvario najmanji broj pobjeda (30) i osvojio najmanji broj bodova (68) otkad se momčad doselila iz Quebeca 1995. godine. Sakic će nastojati pomoći da se klub vrati na stare staze, u dane kad je, predvođen upravo njim, osvojio dva Stanley Cupa (1996. i 2001.).

"Ovo će biti veliko iskustvo za mene. Colorado već ima dobar plan obnove momčadi s nekoliko doista dobrih mladih igrača. Bit ću tu za sve što momčad bude trebala", izjavio je Sakic tijekom prvog radnog dana na novoj funkciji.

NHL doigravanje, utorak:

Zapadna konferencija:

Chicago - Vancouver 7:2 (Vancouver vodi 3-1 u seriji)

Los Angeles - San Jose 5:6, produžetak (San Jose vodi 2-1 u seriji)

Pročitajte više