HNL

VIDEO Prvi Dinamov operativac: Kad će doći Kek? Pa nećemo na parkingu o tome

Screenshot: Video Index

KREŠIMIR ANTOLIĆ, prvi operativac Dinama koji je u Upravu ušao kao šef sigurnosti Mamićevog kluba, ispred stadiona se obratio javnosti o gorućim temama. 

"Kek nam je prvi izbor i pregovaramo"

"Matjaž Kek nam je prvi izbor za trenera i pregovaramo s njim. Smatramo da bi s njim napravili dodatni iskorak. Zadržali dominaciju u Hrvatskoj i bili konkurentni u Europi", komentirao je Antolić vijest da je Dinamo praktično sve dogovorio s bivšim trenerom Rijeke i aktualnim izbornikom Slovenije. 

Na inzistiranje novinara kada će Kek doći na pregovore u Maksimir, Antolić je odgovorio: "Pa nećemo na parkingu pričati o pregovorima!"

"Zoran Mamić odbio je ultimatum navijača da ode iz kluba i otišao voditi trening"

Navijači Dinama s ogorčenjem su primili vijest da se nakon smjene Igora Jovićevića na mjesto trenera do kraja sezone postavio Zoran Mamić, koji se prošlog ljeta vratio u klub kao sportski direktor. BBB-i su jučer ispred stadiona organizirali prosvjed povodom toga što još jednu od najvažnijih funkcija u klubu preuzima osoba koja je nepravomoćno osuđena i optužena da je klub ukupno oštetila za 316 milijuna kuna. Osim toga, Zoran Mamić je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zato što je Dinamo oštetio za 116, a Hrvatsku za 12 milijuna kuna. U klub je tijekom prosvjeda pušteno sedam izaslanika navijača, koji su od Mamića tražili da u roku od sat vremena ode iz Dinama, ali on je to odbio.

Antolić, koji je bio povjerenik za sigurnost u Dinamu, ovako govori o tome: "Kada sam čuo da se navijači spremaju na pohod prema stadionu, mislio sam da to rade kako bi dali podršku igračima pred derbi s Hajdukom u nedjelju, jer ipak je to naš najveći rival, iako smo mi prvi, a oni peti i imamo 22 boda više od njih. Onda su mi prenijeli da su ultimativno tražili odlazak Zorana Mamića, što je on odbio i otišao na trening. Na prosvjedu je bilo sve mirno. Ne bih tome pridavao ni malu ni veliku važnost. Zoran Mamić je momčad preuzeo do kraja sezone, nakon čega više neće biti trener on, nego netko kalibra Matjaža Keka. Zoran bi mogao ostati na tom mjestu, ali znamo da je bolje da tako ne bude zbog razloga koji nisu nogometni."

Zašto Torcida na nedjeljnom derbiju neće biti na jugu Maksimira?

Konačno, stadion Maksimir je nakon jakih potresa u Zagrebu u takvom stanju da na nedjeljnom derbiju protiv Hajduka Torcida ne može biti na južnoj tribini: "Tribine zapad i sjever su u funkciji za gledatelje. Tribina istok to neće biti do sanacije. Tribina jug zahtijeva dodatne statičke izračune kako bi bila potpuno sigurna za gledateljstvo i dok se oni ne obave, nećemo na nju puštati navijače."

"Poljud i Rujevica su jedine dvije opcije, a zna se koja je nama bliža"

Što to znači za Dinamove europske utakmice, pojasnio je Antolić: "Eventualno alternativno rješenje za te mečeve su samo dva stadiona Uefine četvrte kategorije u Hrvatskoj, a to su Rujevica i Poljud, pri čemu je nama, naravno, izbor Rujevica."

Pročitajte više