Video: Snimke nadzornih kamera na stadionu dokazuju da su nerede započeli navijači Sarajeva

NAJNOVIJE snimke s kamera na tri lokacije u krugu stadiona pokazuju da su navijači Sarajeva sami započeli napad na policiju i građane u Širokom i (suprotno pisanju pojedinih sarajevskih medija) da ih nisu prvi napali navijači domaćih, niti su dočekani kamenjem i policijskom represijom.

> Video: Finale kaosa u Širokom - Policija evakuira Horde Zla dok ih svjetina kamenuje

> "Dok je Vedran umirao, policajci i zaštitari su govorili: Neka umre balija"

> Video - Bivši Tutin vojnik, koji se predao za ubojstvo Vedrana Puljića, pobjegao u Hrvatsku!?

> Klub navijača: Sramota je da se Široki Brijeg prezentira kao fašistoidna sredina

>Video - Tragedija u Širokom Brijegu: Ubijen 24-godišnji navijač Sarajeva

> Policija: Navijači Sarajeva došli su samo s jednim ciljem - izazivati nerede!

> Brat ubijenog navijača Vedrana Puljića prerezao vene!

> Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

> Blokada Sarajeva urodila plodom: Potpredsjednik Federacije otišao po navijače zatvorene u   Širokom

Upravo suprotno, kao što se vidi na početku snimke, nakon što tri autobusa navijača Sarajeva dođu kod stadiona, stiže i ostatak pristalica gostiju koji potpuno zagospodare ulicom pored stadiona, a oni policajci koji im se suprotstave, izvlače deblji kraj.

Kada nakon toga brojni navijači Sarajeva (spominjana brojka od njih 600 je svakako prenapuhana, ali ih svakako ima pola od tog broja) krenu u slavodobitni "korteo" glavnom ulicom pored stadiona, vidljivo je kako nose štapove, palice i stolice iz okolnih kafića, kao i da im se nitko ne suprotstavlja.

Početak sukoba navijača i policije je kod stadiona pri čemu se po tko zna koji put vidi malobrojnost policije i njena nemoć da se suprotstave huliganima koji se "preko" njih žele obračunati s manjom skupinom navijača Širokog.

Sljedeće minute pokazuju već poznate i odgledane kadrove iz drugog kuta; izlozi duž ulice su porazbijani, a navijači Sarajeva i dalje dominiraju oko stadiona.

Prije nego što se vidi dolazak specijalne policije iz Mostara, navijači Sarajeva kreću u rušilački pohod prema centru grada. Poskok.info piše kako je tada ranjen 60-godišnji Željko Zadro, koji se s prostrijelnom ranom na nozi nalazi na intenzivnoj njezi mostarskog KBC-a.

Navijači Sarajeva se tada vraćaju do stadiona gdje počinje njihov sukob s policijom i građanima u kojem stradava Vedran Puljić. Taj tragični događaj označava prekretnicu; navijači Sarajeva više nisu onako goropadni kao do tada, a na ulice izlaze i građani Širokog koji su se dotad od huligana iz Sarajeva skrivali po kućama i kafićima.

Pročitajte više