Video - Sokol ih nije volio: Četiri gola Falcaa u kolumbijskoj rapsodiji na Dragau

PORTO je golovima četverostrukog strijelca Falcaoa i Guarina s 5:1 pregazio Villarreal na Dragau. Španjolci su poveli krajem prvog dijela preko veznjaka Canija, međutim u nastavku se pojavio onaj goropadni Porto, koji ove sezone postavlja rekorde u svim natjecanjima, potopivši Žutu podmornicu.

Vrlo dobru i sadržajnu utakmicu odigrali su Porto i Villarreal, potvrdivši teze kako su njihovi dvoboji finale prije finala. Pred prepunim Dragaom žustro su počeli domaćini, iako su Španjolci bili ti koji su opasnije prijetili. Tako je u 7. minuti pogriješila obrana Porta, Nilmar se sjurio prema Heltonu, pucao s desetak metara, ali odlično je reagirao vratar portugalske momčadi.

Cani šokirao prepuni Dragao

U 30. minuti nova prijetnja gostiju. Rossi je prošao Heltona, pucao u prazna vratara, međutim uklizao je Rolando i spasio gol domaćina. Tri minute kasnije Hulk je s dvadesetak metara pucao tik uz vratnicu, a bio je to najopasniji pokušaj Porta u prvom dijelu. I onda kada su svi već bili mislima u svlačionici, Villarreal je poveo. Sa desne strane ubacio je Nilmar, a u sredini je sa pet metara glavom zabio Cani. Iznenađujućim, ali zasluženim vodstvom gostiju otišlo se na odmor.


Španjolski novinari već su počeli pisati o prvom europskom finalu Villarreala u povijesti, kada je u drugoj minuti drugog dijela Porto izjednačio. Falcao je bio precizan iz jedanaesterca, koji je sam i zaradio, vrativši tako utakmicu u egal. Deset minuta kasnije Portugalci su sasvim preokrenuli rezultat. Guarin je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i pucao, a onda i odbijenu loptu glavom gurnuo kroz noge Lopeza.

Fantastični preokret Porta
, 54 gola dvojca Hulk - Falcao

Nevjerojatni preokret momčadi Vilasa Boasa u drugom dijelu potvrdio je deset minuta kasnije svojim drugim golom na utakmici Falcao. Hulk je prošao po desnoj strani, ubacio prizemno gdje kolumbijski napadač sa pet metara gura loptu u mrežu. U 75. minuti stigla je nova potvrda veličanstvene pobjede Porta i čarobne kolumbijske večeri. Nakon ubačaja iz slobodnjaka Falcao je efektno zabio ramenom za velikih 4:1. Konačnih 5:1, svojim je četvrtim golom na utakmici i petnaestim ove sezone u europskim natjecanjima, postavio Falcao.

Interesantan je podatak kako je dvojac Hulk - Falcao postigao 54 gola u svim natjecanjima ove sezone. Iako je Villarreal ove sezone odigrao neke izvanredne partije na El Madrigalu, teško da u uzvratnoj utakmici može nadoknaditi četiri gola manjka. Možda nekoj drugoj momčadi, ali ovakvom Portu teško. Ovom pobjedom Porto je već jednu ruku stavio na trofej Europa lige, jer Benfica ili Braga ne mogu kvalitetno parirati velikom rivalu iz portugalske Premierlige. Trener Vilas Boas tako je na dobrom putu da ponovi uspjeh svog učitelja Jose Mourinha.

Pročitajte više