sp 2022

VIDEO Suarez škaricama srušio Messija i ispunio svoje proročanstvo

EPA-EFE/Alberto Valdes / POOL

DONEDAVNO se činilo da Urugvaj, velikan južnoameričkog i svjetskog nogometa, neće izboriti SP. Prije pet mjeseci bio je osvojio samo jedan bod u pet utakmica i bio tek sedmi u južnoameričkim kvalifikacijama. Iz njih prva četiri kluba idu na SP, a petoplasirani u dodatne, interkontinentalne kvalifikacije.

Tada, u studenom prošle godine, mnogi Urugvajci bi bili potpisali da na kraju kvalifikacija budu na petom mjestu. Ipak, jedan od njih to ne bi napravio. Luis Suarez, najbolji strijelac u povijesti reprezentacije, u trenutku kada je Urugvaj bio u teškoj depresiji agentu Martinu Rodriguezu je u dopisivanju poručio: "Bez brige, ulazimo u Suarezovu zonu."

Bilo je točno onako kako je Suarez rekao. U posljednje četiri utakmice kvalifikacija postigao je tri ključna gola, a Urugvaj se plasirao na SP. U njegovoj zoni najljepši je gol u posljednjoj utakmici. Kod Čilea je u pobjedi 2:0 škaricama u 35. godini zabio svoj 68. gol za Urugvaj. Spektakularni gol ujedno je i povijesni. Njime je Suarez postao najbolji strijelac u povijesti južnoameričkih kvalifikacija za SP s 29 golova, jednim više od Lea Messija. 
 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUAREZOVU POVIJESNU GOLČINU

Pročitajte više