Vlado Šola nakon tri godine ponovno u Zagrebu: Situacija je fenomenalna

VLADO ŠOLA se nakon tri godine vratio u redove RK Zagreba zamijenivši Božidara Jovića na funkciji sportskog direktora. No, reprezentativna legenda kaže kako je njegova prvenstvena funkcija u ovom trenutku ona trenera vratara.

"Presretan sam jer sam ponovno u klubu nakon tri godine, prvenstveno kao trener vratara, a onda i kao sportski direktor. Situacija je danas, uostalom, kao i onda, fenomenalna. Trudit ćemo se dati sve od sebe i napraviti najbolji mogući posao", rekao je Šola na današnjoj press konferenciji posvećenoj subotnjem prvom okršaju osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone.

Gal uz pristanak na teren protiv Barce

Šola je u kratkim crtama iznio zdravstveni bilten momčadi. Dobra vijest je da će prvi pivot zagrebaša Gyulo Gal gotovo sigurno biti među kadrom.

"Kada je u pitanju zdravlje igrača, situacija je sljedeća: Gyula Gal je jučer trenirao, doduše, nije igrao u obrani, no normalno je radio u napadu. On je spreman potpisati neku izjavu prema kojoj on sam odgovara ukoliko mu se ozljeda obnovi. Pešić se oporavlja, ali još uvijek nije spreman za nastup u utakmici, a ista situacija je i sa Špoljarićem", zaključuje Šola.

Horvat: Treba osvježiti momčad

Nakon šest mjeseci izbivanja zbog ozljede, u momčad se vratio Zlatko Horvat. Zagrebovo krilo je presretno i kaže da jedva čeka okršaj protiv Barce.

"Evo me natrag. Proteklih šest mjeseci rukomet mi je nedostajao. Zaželio sam se treninga i oporavak je bio naporan. Napokon sam se vratio", rekao je na početku Horvat i dodao:

"Radili smo odlično pripremajući se za ovu utakmicu, a tu mislim i na prošlotjedne pripreme. Sada samo treba malo osvježiti momčad jer su nam svima noge jako teške."

Kao što je novi stručni stožer najavio, ukoliko želi ostvariti pozitivan rezultat, hrvatski prvak mora odigrati puno čvršće u obrani nego u posljednjih nekoliko utakmica. Slično razmišljanje ima i Horvat.

"Bitno je da krenemo od prve minute, ne smije biti lakog mlakog pristupa da se slučajno ne dogodi da moramo stizati Barcelonu. Obrana treba odigrati na nivou, moramo biti čvrsti, a u napadu onako kako inače igramo, polako i koncentrirano", zaključio je reprezentativac.

Gojun: Barcelona nam odgovara

Na kraju se novinarima kratko obratio i najbolji obrambeni igrač Europe, Jakov Gojun. On se koncentrirao na navijače.

"Mnogo mi znači podrška publike i želja mi je da i treći put zaredom napunimo Arenu i da se igrom odužimo našim navijačima", rekao je Gojun i dodao:

"Smatram da nam Barcelona paše kao momčad, igra obranu koja nam odgovara, a mi od početka trebamo nametnuti svoju igru i pokazati da želimo ovu pobjedu."

Pročitajte više