Vlasnici Manchester Uniteda u dugu od 109 milijuna funti

FINANCIJSKA agencija koja nadzire poslovanje pravnih subjekata u Velikoj Britaniji, Companies House, posjeduje financijsku bilancu Red Football Joint Venturea, tvrtke u sklopu koje posluje FC Manchester United.

Bilanca kaže da je kompanija koju je u Engleskoj osnovala američka obitelj Glazer da bi preko nje vodila slavni mančesterski nogometni klub "u crvenom" za čak 108.9 milijuna funti. Radi se o bilanci na kraju prošle porezne godine, zaključno s 30. lipnjem 2010.

Ista je tvrtka godinu dana ranije prijavila dobit od 21 milijuna funti, koju je generirao rekordni transfer Cristiana Ronalda u Real Madrid za 80 milijuna funti.

U samo godinu dana ravnoteža između prometa nagnula je skoro 130 milijuna na rashodovnu stranu jer Manchester United nije prodao niti jednog kapitalca poput, primjerice, Waynea Rooneyja, dok su u klub prispjele obveze za naplatu teške 30-ak milijuna funti.

Prošlog listopada Manchester United službeno je objavio da je klub u dugu od 83.5 milijuna funti. Izvršni dopredsjednik David Gill svejedno je tada rekao da je osigurano nesmetano funkcioniranje kluba u budućnosti.

Pročitajte više