Vlasnik LA Lakersa postaje profi pokeraš: Igram zbog ega

JERRY BUSS, multimilijunaš i vlasnik Los Angeles Lakersa, u 77. godini odlučio je uploviti u profesionalne pokeraške vode. Uspješan biznismen i dugogodišnji sportski djelatnik koji slavni klub vodi već 31 godinu, kaže kako je malo izazova ostalo u njegovu životu. Poker bi mogao biti jedan od njih.

"Kada pobijede Lakersi, osjećam se ponosno, no nekako je to osjećaj koji pripada njima, ne meni. No, kada osvojim turnir u pokeru, to vidim kao osobno dostignuće. Takav individualan osjećaj me ne veže za Lakerse", priznao je Buss u intervjuu za ESPN.

"Igram zbog ega"

U poker, razumljivo, ne ulazi radi novca.

"Naravno da ne. To je izazov i natjecanje. U 77. godini se mogu u malo toga natjecati i biti kompetitivan. Poker mi to pruža. Tu sam zbog ega", priznao je bogataš i dodao:

"To je igra koja zahtijeva visoku matematičku inteligenciju, a ja sam na početku svoje karijere želio biti matematičar. Uvijek sam se pitao kakav bih bio kada bih se bavio pokerom. Sada imam vremena i mogućnosti za to. Naravno, u svojoj dobi sporo učim, no već sam do sada napravio neke rezultate koji me vesele. Čak sam bio i na televiziji u ulozi igrača."

Buss igra u lokalnim kasinima nekoliko puta tjedno.

"Za sada igram otprilike dva puta tjedno, i to u kasinima u Los Angelesu i nekada u Las Vegasu. Planiram svake godine igrati Svjetsko prvenstvo (WSOP)."

Na pitanje žali li za ičim u svojoj karijeri kao vlasnik tako velikog kluba, Buss je odgovorio:

"Za malo toga. Neke su me prodaje igrača potresle. Bio sam skršen kada je otišao Nick Van Exel. Slično je bilo i s trenerom Patom Rileyjem. Njegov odlazak je bio kraj jedne ere", zaključio je budući profesionalni pokeraš.

Pročitajte više