"Voli nogomet, ne samo ono što on donosi..."

"THE COMPLETE Encyclopedia of Football" izvorno je ime velike nogometne enciklopedije Keira Radnegea, koja u proširenom izdanju Znanja po drugi put stiže na hrvatsko tržište.

U cijelom svijetu ovaj izuzetno vrijedan i jedninstveni sportski almanah izašao je u isto vrijeme, s prijevodom na 23 jezika. Prvo izdanje u našoj je zemlji rasprodano u rekordnom roku i izdavači ne strahuju da novih 3000 primjeraka neće naići na svoju publiku.

Enciklopedija nogometa idelan je dar svim poklonicima najvažnije sporedne stvari na svijetu, ljudima koji se tek počinju zanimati za nogomet, strastvenim navijačima i onima koji od nogometa žive. Knjiga obiluje mnoštvom informacija, izjveštaja i statističkih podataka o najvažnijim utakmicama i momčadima. Tu je i pregled razvoja igre kroz stoljeća, zatim osvrt na najveće karijere i opisi međunarodnih natjecanja na državnoj i klupskoj razini. Sve što ste ikad htjeli znati u nogometu nalazi se u ovoj knjizi, bogato ilustriranoj s više od 300 fotografija.

"Nogomet je igra za svakoga. To je doista prekrasna igra. Zapravo, to je jedini istinski svjetski sport. To je Ronaldinho koji se probija kroz polje i zabija pogodak. To je Steven Gerrard koji iz slobodnog udarca nepogrešivo ubacuje loptu u mrežu. To je kirurški izvedeno uklizavanje Zvonimira Bobana koje mijenja tijek utakmice. To je obrana jedanaesterca, autogol, stadion na nogama, lica na kojiima se zrcali radost i tuga... a u ovoj knjizi ćete pronaći sve to." - stoji u pogovoru.

I baš kao što je slavnom Bobbyju Robsonu, koji potpisuje uvodnik, običavao govoriti John Cobold, nekadašnji predsjednik Ipswich Towna; "Voli nogomet, ne samo ono što on donosi", tako bi i mnogi željeli razmišljati o suvremenom nogometu.

D.R.
Foto: M.P.

Pročitajte više