Voronjin: S Hrvatskom se borimo za drugo mjesto u skupini

U KAMPU ukrajinske reprezentacije raspoloženje je na visini. Igrači Oleksija Mihajličenka punom se parom spremaju za dolazak Hrvatske u Harkiv i najavljuju pobjedu protiv "moćne Bilićeve selekcije".

Andrij Voronjin je, poput svog imenjaka Ševčenka, na okupljanje reprezentacije stigao s naznakom povratka u staru formu. Nakon dugotrajne suše Voronjin je napokon zatresao protivničku mrežu u dresu Herthe, gdje svlačionicu dijeli s Joeom Šimunićem.

"Uvijek je lijepo zabiti gol i drago mi je da je ta mala golgeterska kriza napokon gotova, ali uvjeravam vas da to ni najmanje ne utječe na moje raspoloženje što se tiče reprezentacije. Uvijek mi je drago doći u reprezentaciju i družiti se s dečkima. Ali, lagao bih kad bih rekao da se ne nadam golu i protiv Hrvatske", kaže Voronjin.

Bivši napadač Liverpoola uopće ne sumnja da će Englezi izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo jer je to ipak prevelika nogometna nacija da bi propustila dva velika natjecanja zaredom. Što Ukrajincima ostavlja borbu za drugo mjesto. "Vjerojatno će tako biti; borit ćemo se za drugo mjesto. Ne znam još s kim, ali vjerojatno s Hrvatskom. No, to nam u principu nije ni bitno", rekao je Voronjin.

"Hrvatska reprezentacija je moćna ekipa. To su već puno puta dokazali, sjetite se samo kako su tukli Engleze na Wembleyju i Njemačku na Europskom prvenstvu. Svi njihovi igrači igraju za velike europske klubove. Nećemo odigrati puno težih utakmica od ove", zaključuje Voronjin.

Ševčuk: Sa Srnom ću razgovarati nakon utakmice

"Za Hrvatsku se pripremamo isto kao i za bilo koju drugu reprezentaciju. Ovo je teška skupina, lakih suparnika neće biti i svakoj se utakmici mora pristupiti s maksimalnom ozbiljnošću. Zbog toga ovu utakmicu shvaćamo jednako kao i sve ostale", najavio je subotnji kvalifikacijski susret suigrač Darija Srne Vjačeslav Ševčuk, te dodao kako sa svojim kapetanom iz Šahtara nije razgovarao o utakmici.

"Nemamo o čemu razgovarati. I nama i njima je potrebna pobjeda i borit ćemo se za sva tri boda. Razgovore i analize ostavit ćemo za nakon utakmice", kaže branič Ukrajine koji tvrdi da se osjeća puno bolje nakon što je Šahtar napokon pobijedio i s nestrpljenjem iščekuje da se sa Srnom sretne u Harkivu.

Levčenko: Svi znamo jake strane Hrvatske, ali mi možemo uzeti tri boda

Ukrajinski mediji pišu kako u kampu reprezentacije vlada odlična atmosfera i svi su uvjereni u pobjedu, a jedan od najraspoloženijih je Jevgen Levčenko. Veznjak nizozemskog Groningena igra svoju najbolju sezonu. Njegov je klub trenutno na prvom mjestu Eredivisie, a on je u posljednjih pet utakmica zabio dva gola.

"Uvijek je ugodno zabiti gol, ali to mi nije toliko bitno. Ja sam prije svega kreativac i puno mi je važnije dijeliti korisne lopte i stvarati akcije iz kojih će se izroditi pogodak", kaže Levčenko koji je dobrim igrama privukao na sebe pozornost velike nizozemske trojke - Ajaxa, PSV-a i Feyenoorda. "Ja sam igrač Groningena, s njima imam ugovor i što se mene tiče to je riješena stvar. No, uskoro ću sjesti s ljudima i klubu i razgovarat ćemo o tim ponudama".

Levčenko izuzetno poštuje hrvatsku reprezentaciju i zna da će utakmica u Harkivu biti vrlo izjednačena, ali ipak predviđa pobjedu svojoj momčadi. "Utakmica je tek u subotu, a do tada imamo još dovoljno vremena da proučimo sve hrvatske igrače, njihov sustav igre i pronađemo im slabosti. O jakim stranama hrvatske reprezentacije ne želim pričati, svi znamo da ih ima puno. Koncentrirani smo samo na sebe jer znamo da možemo pokazati sav potencijal i kvalitetu ove reprezentacije i uzeti tri boda", rekao je Levčenko.

Bohuš: Kad sam saznao da sam pozvan mislio sam da me prijatelji zafrkavaju

Drugi vratar kijevskog Dinama, 25-godišnji Stanislav Bohuš u reprezentaciju je prvi put pozvan tek protiv Hrvatske, a kad je prvi put dobio vijest da je na Mihailčenkovom popisu, mislio je da ga prijatelji zafrkavaju. "Prije utakmice protiv Fenerbahčea dobio sam sms poruku u kojoj je pisalo da sam pozvan u reprezentaciju. Bila je poslana s nepoznatog broja pa sam mislio da se radi o šali. No, nedugo zatim se izbornikov popis pojavio u medijima i šokirao sam se kad sam vidio da sam i ja na njemu", kaže Bohuš.

"Ne znam hoću li dobiti priliku protiv Hrvatske ili u nekoj od narednih utakmica, ali ako me izbornik bude trebao, ja sam spreman. Najvažnije je da u reprezentaciji vlada dobro raspoloženje i da svi vjerujemo u pobjedu u važnoj utakmici u subotu", kaže Bohuš.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više