Vratar kojeg je odbio Hajduk dobio poziv u švedsku reprezentaciju

IVO VAZGEC, 19-godišnji vratar s hrvatskim i švedskim državljanstvom, je u 11. mjesecu bio na probi u splitskom Hajduku. Trener Hajdukovih vratara Zoran Varvodić je procijenio da se ne radi o mogućem pojačanju Hajduka, ali švedski nogometni stručnjaci imaju drugačije mišljenje.

Naime, nakon što je vratar kojeg švedski mediji opisuju kao jednu od najvećih golmanskih mladih nada, shvatio da u Hajduku ne računaju na njega, vratio se u Švedsku i potpisao četverogodišnji ugovor sa svojim klubom Jonkopings Sodri IF, koja igra u drugoj švedskoj ligi.

O kakvom se potencijalu radi, najbolje pokazuje podatak da je u 32 prvenstvene i kup utakmice primio samo 17 pogodaka. To nije promaklo izborniku švedske U-21 reprezentacije Tommyu Soderbergu, koji je prije 20 dana Vazgeca pozvao u mladu reprentaciju Švedske.

Kako doznaje Index.hr, 19-godišnji Vazgec, koji ima švedsko i hrvatsko državljanstvo, je u ponedjeljak otputovao na pripreme mlade švedske reprezentacije.

Podsjetimo, mladi golman je početkom studenog 2005. godine tri dana trenirao s prvom momčadi Hajduka, ali je vrlo brzo shvatio da splitski trener golmana Zoran Varvodić, ne pokazuje nimalo interesa za njegov talent.

Iako je Vazgec u ponedjeljak razgovoru za Index.hr istaknuo kako je izuzetno zahvalan Igoru Štimcu i Frediju Fiorentiniju koji su mu omogućili da trenira s Hajdukom, kazao nam je kako je razočaran jer mu je Varvodić u tri dana koliko je trenirao s Hajdukom praktički nije dao nijednu priliku da pokaže svoje kvalitete.

"Nakon što sam vidio da nemam izgleda u Hajduku, nazvao sam Fiorentinija, lijepo mu se zahvalio i vratio se u Švedsku." - kazao je Vazgec u razgovoru za Index.

Bivši švedski izbornik Olle Nordin, koji je Šveđane vodio na SP-u 1990. u Italiji, kazao je Vazgecu kako, budući da je prvi švedski golman Andreas Isaksson ozlijeđen, postoji mogućnost da dobije poziv i u švedsku A reprezentaciju. Nordin je trenutno trener u Vazgecovom klubu Jonkopings Sodri IF.

Direktor Hajduka Fredi Fiorentini je u razgovoru a Index kazao kako mu je drago da je Vazgec dobio priliku u švedskoj U-21 reprezentaciji.

"Čovjek nikad ne zna gdje se skriva talent, ja sam mu omogućio da trenira s Hajdukom, a na struci je da procijeni. Treba imati i malo sreće u tim dokazivanjima, on je u Split došao iz mrtvog perioda švedskog prvenstva pa nije bio tako dobro pripremljen. Ništa, više sreće sljedeći put, život ide dalje." - kazao nam je Fiorentini.

N.B.

Pročitajte više