Vratari riješeni: Valdes produžio ugovor s Barcom, Foster s Manchesterom

POSTOJEĆI ugovor (do 2010.) s aktualnim klupskim nogometnim prvakom Europe, Barcelonom, golman kluba Victor Valdes (27) produžio je do ljeta 2014. godine.

Osim povišene godišnje plaće, glavna je značajka ugovora odštetna klauzula u slučaju prelaska u neki drugi klub. Ista je sa 100 povišena na 150 milijuna eura, objavili su iz kluba na službenim internetskim stranicama.

Prema općeprihvaćenim informacijama španjolskih medija, Valdes će igrati za godišnju plaću od sedam milijuna eura.

Vrata seniorske momčadi Barcelone Valdes brani od 2002. godine.

Foster produžio s Manchesterom

Ben Foster (26), pričuvni vratar europskoga nogometnog doprvaka, postojeći je ugovor s Manchester Unitedom, koji je istjecao 2010. godine, produžio na tri sezone.

Priopćili su to iz kluba s Old Trafforda. "Bena vidimo kao jednoga od najboljih mladih golmana u Premier ligi. Vidimo ga i kao dostojnog nasljednika Edwina van der Sara", izjavio je menadžer Alex Ferguson za potrebe internetskih stranica kluba s Old Trafforda.

Foster je dosad dva puta nastupio za seniorsku reprezentaciju Engleske.

Tijekom karijere ozljede ga nisu štedjele. Propustio je i završnicu prošle sezone zbog teže ozljede ligamenata desnog palca šake. Otkad se prije četiriju godina priključio Unitedu, skupio je tek deset nastupa za prvu momčad.

Prošle je sezone sjajno branio u finalu Carling Cupa protiv Tottenhama. Bio je najzaslužniji za pobjedu nakon raspucavanja penala.

Pročitajte više