Vučević u Rimu traži savjet od Reje, Hajduk i Dinamo u borbi za Šimunića?

TRENER Hajduka Goran Vučević bio je vrlo potresen nakon šokantnog poraza u Varaždinu (3:0). Dva dana kasnije zaputio se u Italiju u posjet bivšem treneru splitskog kluba Eddyju Reji.

Reja je u nekoliko mjeseci na Poljudu posložio solidnu momčad, ali je otišao nakon zimske pauze prošle sezone prije nego što je stigao pokazati rezultate svog rada. Vučević će, nagađa se, od trenera koji je Lazio vratio u vrh Serie A tražiti savjet u potrazi za pojačanjima.

Hajduk su ove zime napustili najbolji igrači Senijad Ibričić i Ivan Strinić, što je ostavilo traga kako na igre tako i na rezultate. Na ljeto će Poljud sigurno napustiti još neki igrači, pa je potraga za pojačanjima za novu sezonu počela rano.

Među najpoželjnijim imanima su, već standardno, bivši Hajdukovci koji se uvijek vraćaju na poziv voljenog kluba. No, kako je slučaj Ivice Križanca pokazao, ljubav ne treba uzimati zdravo za gotovo. Vučević bi u svojoj momčadi rado vidio Matu Bilića koji u Gijonu više ne sjedi ni na klupi, a već neko vrijeme aktualan je i povratak Mladena Bartulovića kojega je na lijevoj strani u Djipru zamijenio Strinić. Kvalitetni hrvatski nogometaši s međunarodnim iskustvom upravo su ono što Hajduku treba kako bi mogao parirati Dinamu, a čini se kako će se s najvećim rivalom boriti i za jednog od najstandardnijih igrača hrvatske reprezentacije Josipa Šimunića. Hoffenheimov branič spreman je karijeru završiti u Hrvatskoj.

Šimunić je, podsjećamo, ranije povezivan s odlaskom u Dinamo, gdje bi ga raširenih ruku dočekao trener Halilhodžić, ali i Mamić, iako bi za njegovu plaću morao duboko posegnuti u džep. Vodstvo Hajduka preznojavalo se u pregovorima oko ugovora s Križancem, pa je teško očekivati da će biti spremni isplatiti Šimuniću koliko bi tražio, no nema sumnje da bi njegov dolazak na Poljud bio velik posao.

Pročitajte više