Vučević: U Zadar idemo isprati gorčinu

TRENER Hajduka Goran Vučević najavio je susret sa Zadrom ovoga vikenda, koji je od velike važnosti za momčad Bijelih nakon remija protiv Intera u Splitu.

"Ostao je dio gorčine zbog remija protiv Intera, iako igra ne zaslužuje tako velike kritike. Morali smo taj susret pobijediti, stvorili smo mnogo prigoda, a istovremeno suparnik nije učinio ništa ozbiljnije pred našim vratima. Nama je stoga sada preostalo da u Zadru budemo još bolji, efikasniji te da se kući vratimo s tri boda. Svi smo trenirali dobro, malo je Brkljača bio virozan, ali sada je dobro. Sastav vam neću reći, mogu samo napomenuti da će Andrić igrati od prve minute. Sastav je približno isti, a sustav isto. Nema velikih promjena", rekao je u uvodu Vučević.

Vučević se nerado prisjeća susreta sa Zadrom otprije dvije sezone, kada je uslijed poraza podnio ostavku na mjesto trenera Bijelih.

"Ne bih se na to vraćao. Ova utakmica u Zadru nema nikakvih veze s tim uspomenama. Gledao bih samo ovaj trenutak Hajduka. Volio bih da utakmica bude praznik dalmatinskog nogometa. Od Hajduka se uvijek puno očekuje, a protiv Intera je nedostajao samo gol, morali smo pobijediti, utakmica nije bila loša, ali je ostalo 0:0 i to je logično stvorilo nezadovoljstvo. Bilo bi puno bolje da smo pobijedili minimalno, a igrali lošije. Optimizam pruža igra u kojoj smo stvarali šanse, zbog toga smo optimistični da ćemo slaviti u Zadru", napomenuo je trener Hajduka.

Jedno od pitanja ticalo se i igara koje pruža Anas Sharbini...

"Anasa su u Hajduku već tri trenera trenirali i svi su pokušali izvući iz njega najbolje ili nešto više. Nije stvar na kojoj poziciji igra, problem je njegova kontinuiteta i on sam sa sobom mora pronaći motiv. Guram ga da igra što bliže golu, njegovi driblinzi se rasplinu na lijevom krilu, tražim od njega da bude konkretniji. Možda već u Zadru od Anasa dobijem što očekujemo", dodao je.

Pročitajte više