Vukušić sa četiri gola potopio Glavice, Poklepović zadovoljan

SPLITSKI Hajduk danas je pod vodstvom Stanka Poklepovića odigrao drugu prijateljsku utakmicu ususret nastavku HNL-a, piše na službenim stranicama Hajduka.

Protivnik mu je bio četvrtoligaš Glavice, kojem su Bijeli utrpali čak šest komada. Najbolji u redovima Hajduka bio je mladi napadač Vukušić, koji je bio strijelac čak četiri gola. Za Bijele još su zabili Jozinović i Zulim, dok je konačnih 6:1 postavio igrač NK Glavica Šandrić.

Splićani su utakmicu počeli u nešto izmijenjenoj formaciji, Tomić, Pelaić, Jonjić, Pandža, Aračić, Ljubičić, Cernat, Oremuš, Jozinović, Vukušić, Zulim, a u vodstvo su došli već u 4. minuti kada je nakon ubačaja Cernata Vukušić poentirao. Na 2:0 povisio je opet Vukušić, i to opet na dodavanje Rumunja Florina Cernata koji je bio vrlo raspoložen.

U 16. minuti bilo je već 3:0. Jozinović je uposlio Vukušića iza obrane Glavičana, a on rutinirano pogađa treći put. Dvije minute kasnije Glavičani su smanjili rezultat, a strijelac je bio spomenuti Sandrić. Nakon pola sata igre u strijelce se upisao i Zulim, na asistenciju Mirka Oremuša. Prije kraja poluvremena Hajduk je zabio još jednom. Oremuš je ubacio za Jozinovića, koji efektno para mrežu.

U drugom poluvremenu igra se malo razvodnila, a vidjeli smo samo jedan pogodak. Strijelac je opet bio junak utakmice Ante Vukušić koji je prevario vratara Glavica i sasvim iskosa pogodio praznu mrežu.

"Ova utakmica trebala nam je poslužiti kao test za igrače koji su nam neophodni u drugom dijelu prvenstva, Pandžu, Vukušića, Jonjića, Oremuša, Ljubičića, Cernata, Jozinovića, Tomića... Zadovoljan sam onim što smo u ovom susretu pokazali. Bilo je dobrih poteza i prekrasnih pogodaka. Namjera nam je bila da igrači dobiju svih 90 minuta susreta. Zadovoljan sam i onim što su pokazali rekonvalescenti Pelaić i Aračić", rekao je nakon susreta Hajdukov trener Poklepović, prenosi SD.

 

Pročitajte više