Vulić putuje na dogovor: Istra može ostati u ligi uz tešku borbu i malo sreće



DONEDAVNI trener Rijeke Zoran Vulić tijekom večeri trebao bi potpisati s Istrom 1961. Izvjesno je da će postati nasljednik Valdija Šumberca na klupi trenutno predzadnjeg kluba hrvatske lige, te da će misija spašavanja prvoligaškog statusa početi već u ponedjeljak ujutro.

Poznatog Splićanina kontaktirali smo dok je bio na putu za Pulu. Imao je vremena izdvojiti nekoliko rečenica o izvjesnoj budućnosti.

"Vjerujem da ćemo se dogovoriti, no zasad još ništa nije službeno. Istra je dobar klub, vjerujem da bi opravdanje dosadašnjim trenerima moglo biti to što su domaće utakmice igrali na Kantridi cijelu polusezonu. Borba za opstanak bit će vrlo teška, ostaje 12 utakmica do kraja, a direktni konkurent već ima sedam bodova prednosti", priča Vulić.

"Šteta zbog ishoda protiv Međimurja, mislim da je to bila prilika za smanjenje bodovne razlike. Ja sam spreman prihvatiti izazov i dati svoj maksimum. Bit će teško, no uz malo sreće vjerujem da Istra može zadržati prvoligaški status", nastavlja bivši trener Hajduka.

Ukoliko zadrži prvoligaški status s Istrom, Vulić bi sljedeće sezone mogao u rukama imati relativno zdrav klub s obzirom na vrijeme velike krize u nogometu.

"Mislim da je Istra pozitivan primjer i da bi bilo dobro da su svi klubovi stabilni. Nažalost, danas je takvo vrijeme da se klubovi muče u nevjerojatno teškim financijskim uvjetima. Ukoliko uspijemo ostati u ligi, Istra bi trebala uloviti bolji kurs i boriti se za više ciljeve", završava Vulić i podsjeća da dogovor s vodstvom Istre postoji, no još nije služben. Bit će do večeras ne dođe li do velikih obrata oko tehničkih detalja koje je preostalo riješiti prije potpisa.

Pročitajte više