Wellman: Hrvatska obrana kriva je za primljeni pogodak

MALTEŠKI branič koji se proslavio u susretu protiv Hrvatske zabivši gol dotad vodećoj reprezentaciji Skupine 8 s 30-tak metara iz slobodnog udarca, potvrdio je u razgovoru za malteški The Times kako je hrvatska obrana bila loše postavljena pri izvođenju slobodnog udarca.

Podsjetimo, naš vratar Stipe Pletikosa je samouvjereno postavio samo jednog našeg igrača u živi zid, a nako što je silovita Wellmanova lopta promijenila smjer okrznuvši nogu hrvatskog kapetana Nike Kovača, Pletikosa je bio nemoćan i Malta je po prvi put u kvalifikacijama uspjela zabiti na svom terenu.

Da je Hrvatska posve nonšalantno i bahato pristupila kvalifikacijskoj utakmici s Maltom, Wellman je potvrdio u razgovoru za malteški The Times.

"Uočio sam rupu u njihovoj obrani i pokušao sam kapitalizirati iz slobodnog udarca. Naš napadač Andrew Cohen vjerojatno je mislio da ću nabaciti za njega, ali instinkt mi je kazao da pokušam i isplatilo se." - kazao je presretni Wellman, dodavši kako mu je gol protiv Hrvatske najbolji trenutak u karijeri.

List piše kako se očekivalo da će, poput svih ostalih momčadi Skupine 8 koje su gostovale na Malti, i Hrvatska odigrati agresivno drugo poluvrijeme, u kojem malteški amateri obični gube snagu. No, naša momčad to nije napravila, što je Maltu dodatno motiviralo da izvrše pritisak na našu momčad, koji je u pogodak pretvorio Wellman.

"Hrvatska je izgledala vrlo umorno na terenu, ali bili smo i mi nakon utakmice s Mađarskom. Obično strane momčadi podignu tempo utakmice sredinom drugog poluvremena, ali Hrvati se nisu trudili u mjeri u kojoj smo to očekivali. Dali su nam hrabrost i mi smo pritisnuli njih, a ne oni nas." - zaključio je Wellman.

Pročitajte više