Wenger krivi francusku reprezentaciju za Henryjevu ozljedu

TRENER Arsenala Arsene Wenger okrivio je francusku reprezentaciju za ozljedu svog kapetana Thierryja Henryja. Prema Wengerovim riječima, Henry dobiva preveliku minutažu čak i u nevažnim reprezentativnim utakmica što ga je previše izmorilo da bi mogao kvalitetno nastupati u Premiershipu i Ligi prvaka.

"Mislim da je francuska reprezentacija uvelike oštetila Thierryja. Svjetsko prvenstvo završilo je 9. srpnja, a ja sam mu dao odmor do 4. kolovoza. Zatim se vratio u klub i počeo s pripremama. Izostavio sam ga iz pretkola Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama, a reprezentacija ga je ponovo pozvala na prijateljsku utakmicu protiv Bosne 16. kolovoza u kojoj je igrao punih 90 minuta. I to manje od dva tjedna nakon što se vratio u klub. Zašto im je to bilo potrebno nakon finala Svjetskog prvenstva?", pita se Wenger.

"Zatim je za Arsenal odigrao cijelu utakmicu protiv Aston Ville 19. kolovoza jer nam je bilo važno pobijediti prvu utakmicu na novom stadionu Emirates. Odlučio sam ga poštediti protiv Dinama kako bi bio spreman za Aston Villu i mogao malo odahnuti. Ali od tada Henry je igrao 90 minuta u svakoj prijateljskoj reprezentativnoj utakmici, iako je bilo očito da nije spreman", kaže Wenger, prenosi Eurosport.

Wenger je ipak spreman dio krivnje preuzeti na sebe, ali i dalje ne može oprostiti Francuzima što su "istrošili" njegovog najboljeg igrača.

"Možda sam pogriješio kad sam ga uvrstio u igru protiv Aston Ville. Ali ipak, kad vi plaćate igrače, i morate ih koristiti u Ligi prvaka i u prvenstvu, teško vam pada kad moraju otići igrati za reprezentaciju", tvrdi Wenger.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više