PREMIERSHIP

Wenger objasnio Arsenalu i Unitedu kako riješiti probleme s Özilom i Pogbom

Foto: Getty Images

TRENERSKA ikona Arsenala i Premier lige gostovala je u podcastu ESPN-a. Arsene Wenger u razgovoru se osvrnuo na probleme koje s pojedinim igračima ima njegov bivši klub, ali i nekadašnji veliki rival Manchester United.

Mikel Arteta potpuno je izbacio iz momčadi Mesuta Özila, kojeg je Wenger doveo u klub još 2013. godine. S njim nikad nije imao problema s kakvima se susreće Arteta, koji je ipak u subotu ostavio otvorenu mogućnost da njemačkog veznjaka u siječnju vrati u momčad.

"Nije ga bilo teško voditi. On ima posebnu kvalitetu kao kreativan igrač i mora se zabavljati. On je umjetnik, a oni su malo osjetljiviji. Trebaju podršku okoline koja će ih gurati da daju najbolje od sebe", rekao je Wenger.

Zatim je objasnio kako Arteta može riješiti problem.

"Nogometnu se momčad može gledati na dva načina. Ili ćeš imati isti pristup prema svima, dati im jednak intenzitet rada i jednake obrambene dužnosti, ili ćeš pronaći kompromis. Ako imaš kreativnog igrača koji ne može iznijeti defenzivni dio posla, možeš oko njega graditi momčad koja će kompenzirati njegove nedostatke. O tome treba razmišljati", poručio je 71-godišnji Francuz.

Manchester United pak ima problema s Paulom Pogbom, koji je nezadovoljan i želi otići iz kluba i to se vidi na njegovim izvedbama. Wenger ima savjet i za Olea Gunnara Solskjaera.

"Vjerujem da treba objasniti igraču kako mu je, bez obzira na planove o budućnosti, u interesu i u opisu posla da bude pravi u sadašnjem klubu. Najbolji način da pripremiš budućnost je da igraš dobro u sadašnjosti", rekao je Wenger.

Pročitajte više