Wengeru jubilarni 1000. bod, Bendtner "out" do mjesec dana

NOGOMETAŠI Arsenala produljili su dominaciju nad ljutim gradskim rivalima Tottenham Spursima i u 11. kolu Premiershipa uvjerljivom 3:0 pobjedom na Emiratesu.

Arsenal tako nije poražen kod od Tottenhama u premierligaškim utakmicama pod vodstvom Arsenea Wengera (od 1996. godine), sve od studenog 1999. godine, a zanimljivo je da su Spursi posljednji put pobijedili “topnike” u njihovom dvorištu, na njihovom starom Highburry stadionu, u svibnju 1993. godine.

Također je interesantan podatak da je menadžer Arsenala Wenger s osvojena tri boda došao do jubilarnog 1000. boda u Premierligi u karijeri.

Francuski je stručnjak po završetku utakmice na Emiratesu upitan i za težinu ozljede danskog napadača Nicklasa Bendtnera koji je zamijenjen u 37. minuti našim Eduardom da Silvom nakon što je osjetio bolove u preponama.

"Njegova se ozljeda čini prilično ozbiljnom", rekao je Wenger, uz dodatak da će se više znati nakon pretraga.

Ipak, prve prognoze sugeriraju da će Danac izbivati s travnjaka oko mjesec dana.

Redknapp: Počinili smo samoubojstvo

Menadžer Tottenhamove nogometne momčadi, Harry Redknapp kraj prvoga poluvremena okarakterizirao je prelomnim u porazu svoje momčadi od Arsenala (3:0).

"Do 42. minute nisu napravili niti jednu akciju koja bi bila vrijedna spomena i u tim sam se trenucima osjećao veoma ugodno. Pogledao sam na sat i vidio da je preostalo odigrati još tri minute, te pomislio kako dobro radimo svoj posao i kako nam slijedi dobar rezultat. Potom se sve okrenulo naopačke", kazuje Redknapp, te dodaje:

"Zapravo smo počinili samoubojstvo. Kod 2:0 je utakmica bila gotova. Niti jedan njihov pogodak nije bio dobar, sva su tri bila skandalozna. Imali smo pristup kao da je nedjeljno jutro. "

Pročitajte više