Wengeru "Novi Zidane" prva zamjena za Kranjčara

SAMIR NASRI, Olympiqueov 20-godišnji playmaker, koji je već otprije tituliran kao Zizouov nasljednik je na meti Arsenala u slučaju da propadne dovođenje Kranjčara za 10 milijuna funti.

Zanimljivo je kako je eventualni Nikin (ne)dolazak u Gunnerse povezan s drugim klubom koji je iznimno zainteresiran za njegove usluge: Liverpoolom. Rafa Benitez, kao što je poznato, ne računa na Harryja Kewella, čiji veliki talent je ostao prikriven mnogim i teškim ozljedama.

Australcu, kojeg se Liverpool želi riješiti i zbog njegove ogromne plaće, je prema pisanju engleskih medija Portsmouth već ponudio tjednu plaću od 50 tisuća funti i ako bi je Kewell prihvatio, Pompey ne bi Kranjčaru stvarao probleme oko prelaska u Arsenal

Gust promet na Emiratesu: Aquilani, Makoun i Santa Cruz umjesto Flaminija, Fabregasa i Adebayora

Wenger je naravno svjestan kako bi bio iznimno sretan da može barem nadomjestiti, a kamoli pojačati momčad iz koje su dva nezamjenjiva igrača već otišla (Flamini, Hleb), a dvojica se spremaju (Fabregas, Adebayor) pa je osim na Niku, krenuo u lov na Blackburnovog Paragvajca Roquea Santa Cruza, koji je nenadano blistao u svojoj prvoj sezoni u Premiershipu i za Blackburn postigao 19 golova, a u zahtjevnom tempu Premiershipa izdržao je čak 37 utakmica.

Alberto Aquilani iz Rome i Lilleov Jean II Makoun su vrlo izgledne zamjene za velike rupe koje su nastale u veznom redu. Oba igrača ne izgledaju kao snagatori ali ih odlikuju upravo snaga, trka i motoričke sposobnosti.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više