West Ham i Hajduk traže iskupljenje: Ludi nogometni dan počinje derbijem Bilića i Guardiole

Foto: Getty Images/Guliver Image

PRED nama je luda nogometna nedjelja, prva u novoj sezoni u kojoj su na rasporedu svih pet najjačih europskih liga, uz dodatak HNL-a i novih nastupa Hajduka i Dinama.


Bilić protiv Guardiole

Uzbuđenja počinju pravom poslasticom već od 17 sati kada Slaven Bilić s West Hamom gostuje kod Pepa Guardiole u njihovom prvom međusobnom premierligaškom okršaju na stadionu Manchester Cityja.

Bilić nije dobro krenuo u svoju drugu sezonu s "Hammersima", kao i lani ispao je iz Europe već u kvalifikacijama od rumunjske Astre, a nakon poraza od Chelseaja 2:1 u prvom kolu, upisao je pobjedu protiv Bournemoutha 1:0. Guardiola je bio uspješniji, preko Steaue izborio Ligu prvaka, a u ligi krenuo pobjedama protiv Stokea i Sunderlanda. Katalonac je doveden kako bi donio najveće trofeje, a za onaj u prvenstvu ne smije si dopustiti kiks u današnjem derbiju jer, pokazao je to Leicester City prije samo par mjeseci, svaki bod je ključan.

Bilić i Guardiola dijele iste brige zbog izostanaka nekoliko igrača, no hrvatski stručnjak je goroj poziciji jer na raspolaganju nema novog napadačkog pojačanja Ayewa, a ozljede muče i Payeta, Carrolla, Cresswella, Sakha...

Hajduk i Lokosi brišu suze nakon Europe, Dinamo lovi Rijeku

Od 19 sati Hajduk gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj u 7. kolu HNL-a, samo tri dana nakon što su u dramatičnom raspucavanju ispali iz Europe od Maccabija. Lokosi su istovremeno poraženi kod Genka i također se okreću domaćim izazovima nakon što su dobro napunili kasu europskim uspjesima, a čini se i već dogovorenim transferima najboljih igrača. Lokosi su još bez pobjede u prvenstvu na posljednjem mjestu, a Hajduk već zaostaje za konkurencijom i drži četvrto mjesto s devet bodova minusa.

Europski Dinamo nakon izborene Lige prvaka ima priliku vratiti se na vrh ljestvice koji drži Rijeka s tri boda prednosti i utakmicom više. "Modri" gostuju kod Istre koja nakon šest utakmica još nema niti jednu pobjedu i s tri boda i tri gola je tek bod iznad Lokomotive.

Barca u srcu Baskije, Subašić čeka prvake

U 20:15 Ivan Rakitić s Barcelonom gostuje u Bilbau kod Athletica u drugom kolu La Lige. Prošlog vikenda razbili su Betis s čak 6:2 i pobjedom bi preuzeli vrh ispred Reala koji je sinoć pobijedio Celtu 2:1.

Od 17:30 nastavlja se prvo kolo Bundeslige, a Andrej Kramarić s Hoffenheimom, kojeg je spasio ispadanja, dočekuje Leipzig. Od 20:45 Danijela Subašića čeka najveći izazov, Monaco dočekuje francuskog prvaka PSG u 3. kolu i obje momčadi love vrh ljestvice.

U Seriji A očekuju se novi nastupi hrvatskih nogometaša, kojih je u Italiji sve više. Jučer je potvrđen i transfer Marka Roga iz Dinama u Napoli. Perišić i Brozović dočekuju Palermo, a Nikola Kalinić i Milan Badelj s Fiorentinom igraju protiv Chieva od 20::45.

A dok čekamo nogomet, od 14 sati je na rasporedu Formula 1 i Velika nagrada Belgije.
 

Pročitajte više