BOKS

Wilder: Sasvim je legalno da ga ubijem u ringu i dobijem novac za to

Foto: screenshot

U NOĆI sa subote na nedjelju u njujorškom Barclays Centru održat će se dugoočekivana borba između Deontaya Wildera i Dominica Breazealea, čija je međusobna netrpeljivost probila sve granice normalnog.

Poprimila je takve razmjere da je Wilder mrtav-hladan najavio kako bi Breazealeu u subotnjoj borbi želio doslovno oduzeti život jer ima pravo na to.

"Život mu je na kocki. I zaista to mislim. Još pokušavam dodati mrtvo tijelo u životopis. Ovo je jedini sport u kojem smiješ ubiti čovjeka i još dobiti novac za to. Pa ako je legalno, zašto ne bih iskoristio to pravo?" rekao je Wilder u razgovoru s novinarima.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali izjavu možete pogledati OVDJE.

Mauricio Sulaiman, predsjednik WBC-a, organizacije čiju teškašku krunu Wilder brani, zgrozio se tim izjavama i najavio saslušanje.

"Te su riječi potpuno protiv duha našeg sporta. Dugo poznajem Wildera, on nije tip koji oslikava takve izjave. Njegove metafore su protiv WBC-ova etičkoga kodeksa i bavit ćemo se njima na saslušanju", rekao je.

No da bi se razmjelo zašto je Wilder takvu ludost ispalio baš prije okršaja s Breazealeom, treba znati povijest njihova animoziteta koji traje više od dvije godine.

Sve je počelo jedne večeri u američkom Birminghamu u veljači 2017., na eventu na kojem su obojica sudjelovala. Breazeale je tada otvoreno navijao za Wilderova protivnika, a iste je večeri navodno prijetio njegovu bratu ispred hotela.

"Brat mi je ispričao, a drugi potvrdili, da mu je rekao: 'Ubit ću te. Da mi obitelj nije ovdje, ubio bih tebe i cijelu tvoju obitelj.' A ja takve prijetnje ne shvaćam olako", objasnio je Wilder ovog tjedna, a njegove optužbe Breazeale je prokomentirao obećanjem da će "Wilder u subotu platiti za svaku laž koju je izmislio".

Nakon tog navodnog incidenta Wilder ne prestaje prijetiti Breazealeu kad god ima priliku.

"Ako će umrijeti, umrijet će. Boks nije džentlmenski, nego gladijatorski sport", rekao je u lanjskom intervjuu za USA Today, a poslije je u cijelu priču upleo i njegova sina.

"Želim da njegov sin bude u dvorani, da može pogledati u oči čovjeka koji će njegovog taticu pretvoriti u invalida."

Breazeale ipak dosta mirnije gleda na cijelu priču.

"Rekao je razne ludosti, ne smatram da to zaista misli. Mora puno pričati i nabrijavati se jer nije siguran u sebe. Znam da ne može imati leš u životopisu. Neka samo priča što želi, kao mala čivava koja laje i laje."

Wilder je pobijedio u prvih 40 borbi profesionalne karijere prije nego što je okršaj s Tysonom Furyjem u prosincu okončao kontroverznim neodlučenim ishodom kojim je ipak zadržao titulu WBC prvaka. Breazeale je dobio 20 borbi i ima samo jedan poraz, od Anthonyja Joshue u okršaju za IBF-ovu titulu.

Pročitajte više