LIGE PETICE

Xavi iznenadio odabirom Messijeva nasljednika: "Guardiola ga je stvorio"

Foto: Getty Images

XAVI HERNANDEZ izjavio je za Mirror kako vjeruje da bi Raheem Sterling mogao naslijediti Lionela Messija kao najbolji nogometaš na svijetu. 

Legendarni Španjolac igrao je s Messijem u njegovim najboljim sezonama i sigurno je među ljudima koji najbolje znaju što je Argentinac sve sposoban. Sada tvrdi da je Sterling sposoban za slične stvari. 

Nasljednik Messija

"Kad pogledam mlade igrače koje bi u budućnosti mogli okruniti Messijevim nasljednikom, uvijek se vrte ista imena, već niz godina. Neymar, Mbappe i Salah su oni koji se spominju. Ja mislim da to može biti Sterling", rekao je Xavi pa dodao: 

"Trenutno je bolji od svih navedenih. Uvijek je bio dobar igrač, ali pod Guardiolom je postao jedan od najboljih na svijetu. Imao je problema, ali sada je skoro pa savršen."

Za sve je zaslužan Guardiola

Naravno, Xavi je u Barceloni radio i s Guardiolom pa točno zna o čemu govori kada priča o njegovom utjecaju na igrače. 

"Znam kako Pep radi, on je zaslužan za to što je Sterling postao. Upravo zbog Guardiole on može postati najbolji na svijetu", zaključio je Xavi.

Upravo je Guardiola ne tako davno govorio o usporedbi Sterlinga s Messijem i Ronaldom, a kako on vidi tu usporedbu, možete pogledati ispod teksta. 

Pročitajte više