LIGE PETICE

"Xavi se vratio u Barcelonu": Brazilac oduševio asistencijom za Rakitićev gol

Screenshot

BARCELONA je razbila Sevillu 6:1 i tako u uzvratu četvrtfinala Kupa kralja nadoknadila 0:2 iz prvog susreta. Potez utakmice izveo je Arthur Melo, za kojeg je Barca ljetos platila Gremiju 31 milijun eura i dovela ga kao Xavijevog nasljednika. 

Mladi (22) brazilski veznjak sjajnim proigravanjem u 31. minuti probio je obje linije Sevilline obrane, prevario pola suparničke momčadi i u nepromašivu priliku pred gol gurnuo usamljenog Ivana Rakitića.

On je samo dotaknuo loptu i poslao je pored nemoćnog golmana Soriana, ali bio je to jedan od onih zgoditaka kada je od samog poentiranja daleko ljepša asistencija. 

"Arthur je vodio katalonski orkestar kao nekada maestro Xavi. Ili je to bio Xavi, koji se na Camp Nou vratio u Brazilčevom tijelu?" pita se Marca, koja u nekoliko tekstova s utakmice hvali igrača koji "sa samo 22 godine ima osobnost i čvrstinu. Nikad ne gubi loptu i sve je više probojan."

Najčitaniji španjolski list piše da je Arthur ovom sjajnom asistencijom "natjerao u mišje rupe kritičare koji su mu prigovarali da odigrava alibi-dodavanja." Nije da su pri tome bili u krivu, jer Arthuru je ovo tek druga asistencija u 25 nastupa za Barcelonu.

Marca ne prestaje s hvalom na račun igrača kojeg naziva "Xavijevom reinkarnacijom" i dodaje da trenutno u Barceloni nema veznjaka koji više doprinosi igri od Arthura."

 

 

 

Pročitajte više