Zagreb: Bez navijačkih nereda, jedini problem alkohol

ZBOG pijanstva te narušavanja javnog reda i mira prije i nakon jučerašnje nogometne utakmice Dinama i belgijskog Beverena, zagrebačka policija je privela 14 navijača zagrebačkog kluba.

Policija je danas izvijestila da je na stadionu bilo oko 15 tisuća gledatelja te da nije bilo većih izgreda i ozlijeđenih. Jedan je navijač priveden zbog narušavanja javnog reda i mira, jedan zbog krađe automobilske registarske oznake, a 12 preventivno zbog pijanstva.

Najveći izgred dogodio se oko 18 sati na platou stadiona između istočne i sjeverne tribine kada je pijani 28-godišnjak vrijeđao službene osobe. U policiji tvrde da su interventni policajci morali uporabiti sredstva prisile, odnosno fizički ga svladati i vezati. Navijač je odveden u IV. policijsku postaju Maksimir, a potom je, kako tvrde u policiji, zbog teške alkoholiziranosti vozilom hitne pomoći odvezen u Kliniku za traumatologiju. Nakon liječničke pomoći oko 21,30 sati pušten je kući.

Policija je uspjela otkriti jednog Dinamovog navijača iz skupine koja je ukrala registarsku oznaku s ljubljanskog automobila "VW polo". Vozačica je policiji izjavila da se oko 20,30 sati zaustavila na smaforu na raskrižju Hondolove i Maksimirske ulice. Tu ju je okružilo više navijača koji su počeli udarati po vozilu, nakon čega su istrgnuli i ukrali zadnju registarsku pločicu.

(Hina) xso yso

Pročitajte više