RUKOMET

Zagreb pobijedio Nexe. Nakon velikog obračuna igrača podijeljena 4 crvena

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PPD ZAGREB pobijedio je u prvoj finalnoj utakmici finala hrvatskog prvenstva u Zagrebu našički Nexe s 31:26 (16:15). Time je stigao nadomak obrane naslova prvaka, nakon što je u nervoznoj utakmici slavio kod kuće protiv Nexea, koji je u Zagreb došao oslabljen neigranjem prvog strijelca Halila Jaganjca.

Stvari su dodatno krenule loše po Nexe kada je u prvom poluvremenu pivot Tomić dobio crveni karton zbog grubosti, a do tad je rezultat bio vrlo tijesan. Tek sredinom drugog dijela PPD je pobjegao na sedam golova prednosti, a utakmica se prelomila u korist hrvatskog prvaka. U 53. minuti su zbog obračuna na terenu isključeni Barišić-Jaman, Željko Musa, Borna Mičević i Sandro Obranović. 

Prvi strijelac susreta bio je Ivan Čupić s osam golova, Filip Vistorop i Zvonimir Srna imali su po četiri gola, dok su Nexe predvodili Janko Kević i Tomislav Severec s po pet golova. Druga utakmica igra se u srijedu u Našicama, a prvak će biti ona momčad koja najprije stigne do šest bodova. PPD zasad ima četiri, a Nexe dva boda.

Pročitajte više