Zagreb sa šest razlike pobijedio Ademar Leon u prvoj utakmici polufinala Kupa kupova

ODLIČNU utakmicu su odigrali rukometaši Zagreb Croatia Osiguranja protiv uglednih gostiju iz Španjolske i uzvrat za tjedna dana dočekuju sa opipljivom prednošću (26:20).

Ključ pobjede je bila obrana, a Zagrebaši su je odradili besprijekorno i momčad poznatu po tome što puni mreže protivnika i preko cifre od 30-ak golova u španjolskom prvenstvu, limitirali na svega 20.

Igrači najtrofejnijeg hrvatskog rukometnog kluba će žaliti što prvi susret nisu okončali i još uvjerljivijom pobjedom, jer su Entrerios i Krivošljikov postigli zgoditke doslovce u posljednjim stotinkama prvog i drugog poluvremena i tako učinili podnošljivijim rezultat za momčad koja je trebala dobiti "porciju" u Ledenoj Dvorani.

U prvom dijelu je briljirao vratra Zagreba Vjenceslav Somić, kada je skupio osam obrana, a do kraja susreta je sakupio 12, dok su kolege na suparničkoj strani; Šarić i hrvatski reprezentativac Alilović ukupno imali 11 obrana.

Domaćini su stvorili prednost u prvom poluvremenu kada su odličnom obranom španjolskoj momčadi priuštili 11 minta bez gola i do 19. minute rezultat su sa 2:4 preokrenuli na 9:4.

Na odmor se otišlo sa prednošću 12:8, a u nastavku je Zagreb u nekoliko navrata vodio i sa sedam golova razlike.

Osim obrane sa Toskićem i Horvatom, u napadu su svoj dio odradili Damir Bičanić i Domagoj Duvnjak, koji je nekoliko sekundi prije kraja propustio prigodu da momčadi osigura osam pogodaka prednosti.

Foto: RK CO Zagreb

Pročitajte više