ZAGREBAČKI HIPODROJM SPREMAN ZA "KUP NACIJA"

Sve je spremno za održavanje velikog međunarodnog konjičkog natjecanja "Kup nacija", koji će se, uz sudjelovanje 14 reprezentacija i 184 konja, održati od 24. do 26. rujna na zagrebačkom Hipodromu, izjavio danas na konferenciji za novinare direktor turnira Boris Kelemen.

Po riječima izbornika naše konjaničke reprezentacije Renata Levanića ove godine bi Hrvatska mogla imati respektabilnu reprezentaciju. "Ne mogu još reći koja će nas četiri jahačka para zastupati, a u užem izboru su Andrea Novak, Janka Krašovec, Denis Gugić, Renato Levanić i Ante Šimleša, ali nije isključeno da se dobrom formom nametnu Walter Stein i Dora Zlamal, ili netko drugi od 14 hrvatskih jahača koji će nastupiti na turniru", rekao je Levanić. Po njegovu mišljenju nastup u drugom krugu natjecanja "Kupa nacija" ne bi trebao biti upitan, a svaki plasman u gornju polovicu bio uspjeh za naš konanjički sport.

Utakmica za "Kup nacija" održat će se u subotu 25. rujna u 15,30 sati, dok će najprestižnija utakmica za "Grand Prix grada Zagreba" biti održana u nedjelju, 26. rujna s početkom u 14 sati.

Organizatori su predvidjeli i niz popratnih manifestacija s konjima, ali i modnih revija te tradicionalni "Ladies day" na kojem će biti izbor dame s najljepšim šeširom.

(Hina) xad yad

Pročitajte više