Zavalite se i uživajte - u samo 36 sati čeka nas sedam velikih derbija

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON utakmica reprezentacija, jednog od najnezanimljivijih reprezentativnih tjedana ikad, vraćamo se klupskom nogometu i derbijima širom Europe.
 
U subotu i nedjelju odigrat će se čak sedam derbija, a ludnica počinje od 13.30 sati, kada se igra liverpulski derbi između Liverpoola i Evertona. Od posljednjih šest okršaja ovih rivala na Anfieldu, Liverpool je slavio u četiri, a Everton je na slavnom stadionu bez pobjede još od 1999. godine.
 
Dva sata kasnije igra se jedan od najvećih njemačkih derbija između Schalkea i Borussije Dortmund. Domaćini se bore za Europsku ligu, a Borussia u derbiju traži bodove koji bi joj pomogli u borbi s Hoffenheimom i Leipzigom za izravni plasman u Ligu prvaka. 
 
Od 21 sat sastaju se najbolje francuske momčadi - Monaco i PSG. Da je riječ o ligaškoj utakmici, pričali bismo o susretu koji bi odlučio prvaka Francuske, a ovako će njihov okršaj odlučiti osvajača Liga kupa. 
 
Pola sata kasnije počinje portugalski O Classico. Vodeća Benfica dočekuje Porto i u nikad važnijem derbiju brani bod prednosti na vrhu ljestvice. 
 
I nedjelja donosi utakmicu koja bi mogla odlučiti prvaka - Feyenoord od 14.30 sati gostuje u Amsterdamu kod Ajaxa i ako pobijedi, već može početi slaviti titulu koju čeka koliko i Everton pobjedu na Anfieldu.
 

 
Od 18 sati Arsenal i Manchester City u Londonu igraju derbi u borbi za plasman u Ligu prvaka te ujedno utakmicu nakon koje bi neki od ova dva kluba mogao ispasti iz borbe za naslov prvaka.
 
Za kraj - pakao u Napulju. Juventus na derbi kola stiže s deset bodova prednosti ispred Napolija, a navijači domaće momčadi jedva čekaju dolazak Gonzala Higuaina, nogometaša koji ih je izdao odlaskom u Torino prošlog ljeta. Osiguranje u Napulju je ogromno, a cijeli nogometni svijet jedva čeka vidjeti doček argentinskom napadaču kojeg su na istom stadionu nedavno ovako obožavali.
  

 
A ovo je tek početak mjeseca koji nudi nevjerojatne utakmice u europskim ligama, ali i europskim klupskim natjecanjima.
 

 

Pročitajte više