koronavirus u sportu

Zbog korone prvi put odgođena utakmica HNL-a. Na dan meča zaraza buknula u Lokomotivi

Foto: Pixsell

ODGOĐENA je utakmica Osijek - Lokomotiva koja se u osmom kolu HNL-a trebala igrati od 17:05.

Razlog je što je kod dva igrača gostiju na dan meča utvrđena korona, a pet ih ima povišenu temperaturu, što je jedan od glavnih simptome zaraze.

To je prvi put od izbijanja pandemije koronavirusa da je utakmica odgođena zbog korone. 

Prema propozicijama HNS-a, utakmica se može odgoditi ako klub ima najmanje šestoricu pozitivnih igrača. Međutim, ovo je nova situacija jer je zaraza kod dva igrača Lokomotive ustanovljena na dan utakmice pa je, s obzirom na navedene simptome kod još nekoliko njih, moguće da bi odigravanje utakmice predstavljalo opasnost da postane žarište.

Utakmica će se igrati u prvom sljedećem slobodnom terminu.

Podsjećamo, Lokomotiva je već ranije imala velikih problema s koronom. Početkom sezone pet njenih igrača bilo je zaraženo. 

Lokomotiva je povodom nove teške situacije s koronom u klubu objavila:

"Dva igrača NK Lokomotive obavila su u nedjelju 18.10. testiranje na COVID-19 , te je rezultat pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaraženih osoba. Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je dvojici igrača odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a. Čeka se odluka nadležne epidemiološke službe vezano za mjere samoizolacije za bliske kontakte zaraženih."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više