Zbog lisičina Mourinhu nova frapantna kazna, čelnici Serije A otvorili prvenstvo

DRAKONSKU kaznu odredio je sportski sudac Serije A Joseu Mourinhu, koji se još jednom nije suzdržao od komunikacije sa sucima protiv Sampdorije.

Sljedeća tri kola Inter će biti bez trenera na klupi, a disciplinska komisija talijanske lige objasnila je kako je to kazna za gestikuliranje, simuliranje ruku u lisičinama prema glavnom sucu Tagliaventu.

Inter je protiv Sampdorije uspio sačuvati bod iako je igrao više od pola utakmice s dvojicom igrača manje. Mourinho će zbog gesti upućenih sucu i opetovanog komentiranja suđenja morati platiti 40.000 eura. Na to je već navikao, ove sezone zbog sankcija talijanskog Saveza propustio je više od trećine utakmica u Seriji A i platio više od 100.000 eura kazni, no ne pokazuje da se misli primiriti.

Zbog njegova ponašanja sudačka organizacija najavila je štrajk, što je jedinstven slučaj u nogometu. Dosad suci nikad nisu prijetili zbog ponašanja jednog trenera. No kad je Portugalac u pitanju, teško da bilo što može začuditi.

Aktualni talijanski prvak nakon tri uzastopna remija ima pet bodova ispred drugoplasirane Rome te mu preostaje grčevita borba za zadržavanje prednosti. Suspendirani su još Cambiasso i Muntari zbog pokušaja udaranja protivnika u svlačionici (dva kola) te Samuel i Cordoba na jednu utakmicu.

Iako su imali ugodnu prednost od 11 bodova, Interovi nogometaši morat će se potruditi više od očekivanog da bi obranili naslov. Eskapade trenera tome sigurno ne mogu pomoći. Nakon svega, Inter će sljedećeg vikenda vrlo oslabljen putovati u Udine, kod momčadi protiv koje tradicionalno teško igra. Iz Udinesea već najavljuju veliku utakmicu i skalp prvaka.

Moratti: Možda nas žele zaustaviti

Predsjednik Intera Massimo Moratti komentirao je odluku disciplinskog suda Serije A, pa ustvrdio kako je stekao dojam da liga želi prvenstvo učiniti zanimljivijim.

"Možda je Mourinho to napravio kako bi pokazao da nas žele zaustaviti. Igrajući s devet igrača osigurali smo remi, no to je jako umorilo momčad. Ipak, dalo nam je i samopouzdanje. Možda sad budu lakše igrali kad su ravnopravni na terenu", rekao je Moratti.

Nakon utakmice predsjednik je zabranio Mourinhu da daje izjave medijima u strahu da dodatno ne pogorša cijelu situaciju.

Pročitajte više