Žena turske nogometne legende ponudila ubojici 1,5 milijuna dolara da joj ubije muža

Foto: Guliver Image/Getty Images

YAGMUR AŠIK, supruga turske nogometne legende Emre Ašika, optužena je da je planirala ubojstvo svog muža. Prema optužnici koju je podiglo tužiteljstvo Düzce, sjeverozapadne provincije u Turskoj, Yagmur Yašik je optužena da je svom ljubavniku Erdiju Sunguru ponudila 10 milijuna turskih lira (1,3 milijuna dolara) da organizira njegovo ubojstvo.

''Imali smo aferu. Samo je razmišljala o novcu koji bi naslijedila nakon Ašikove smrti. Tražila je da ga ubijem, ali sam odbio to'', rekao je Sungur istražiteljima pa je dodao:

''Jednom je donijela komad mesa. Tražila je da pucam u to. Pokušao sam to napraviti, ali sam zatvorio oči. 'Ne možeš to napraviti', bijesno je urlala na mene.''

Sungur je onda svoju ljubavnicu upoznao s plaćenim ubojicom koji je odležao zbog ubojstva troje ljudi. Prema optužnici, Yagmur Ašik je ubojici pružila pištolj i zajedno su pretražili ruralna područja u Düzceu kako bi pronašli sigurno mjesto gdje bi pokopali bivšeg nogometaša nakon što bi ga ubojica smaknuo. U posljednji trenutak ubojica je odustao od akcije.

Emre Ašik član je zlatne generacije turskog nogometa s početka 2000-ih, a kao član reprezentacije osvojio je broncu na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji. Jedan je od rijetkih igrača koji je nastupao za tri najveća turska kluba – Galatasaray, Bešiktaš i Fenerbahče.

Pročitajte više