ŽESTOKA TUČNJAVA U VUKOVARU BBB: Napali su nam podružnicu, Torcida: Došli smo se pokloniti braniteljima

Screenshot: Youtube

NOVA SNIMKA tučnjave u centru Vukovara, gdje su se u subotu sukobili navijači Dinama i Hajduka, pokazuje koliko je bio žestok njihov okršaj šakama, nogama, palicama i bakljama.

Pripadnici suprotstavljenih navijačkih skupina međusbno se optužuju za krivnju što je do tučnjave došlo na mjestu gdje do toga posebno ne bi smjelo doći.
 
Torcida tvrdi da su njihovi članovi na putovanju za Osijek, gdje je Hajduk tog dana igrao prvenstvenu utakmicu, došli u grad kako bi zapalili svijeću za poginule branitelje kod križa na ušću Vuke u Dunav, te kod biste Jeana-Michela Nicoliera, francuskog pripadnika HOS-a i branitelja Vukovara pogubljenog na Ovčari. Optužuju navijače Dinama da su ih napali prilikom njihovog dolaska do spomenika Nicolieru.

BBB pak tvrde da je povod za dolazak Torcide u Vukovar bila njihova namjera da treći put u zadnjih mjesec dana napadnu Klub navijača Dinama u tom gradu.  
 
U brutalnom obračunu, koji je počeo kod biste francuskom heroju, a nastavio se na mostu koji se zove po njemu, koristile su se baklje, palice, letve, a bilo je i cipelarenja navijača na podu. Tučnjavu je prekinuo tek dolazak nekoliko policajaca, nakon čega su se navijači Dinama i Hajduka povukli svaki na svoju stranu mosta.
 
Gasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović dao nam je rezime sukoba: "Došlo je do remećenja javnog reda i mira zbog dvije navijačke skupine, šest osoba je privedeno i uslijedit će prekršajna prijava. Dvije osobe su zatražile liječničku pomoć, a radi se o lakšim ozljedama".

Pročitajte više