povratak zidanea u real

Zidane potvrdio velike promjene u Realu, progovorio o Mbappeu i Neymaru

Foto: Epa

ZINEDINE ZIDANE se nakon samo 284 dana vratio na klupu Real Madrida. Nakon serije loših rezultata, ispadanja iz Lige prvaka, Kupa Kralja i utrke za prvaka Španjolske, Real je upao u veliku krizu. To je poslom platio Santiago Solari koji je u ponedjeljak razriješen dužnosti, a umjesto njega vraćen je legendarni Francuz.

Zidane je u srijedu održao prvi trening s igračima i jedna stvar bila je svima zajednička - osmijeh na licu. Za razliku od prethodnih mjeseci, gotovo svi Galacticosi trenirali su s osmijehom na licu i u dobrom raspoloženju.

Real sutra igra protiv Celte. Bit će to novi debi velikog Francuza na klupi najdražeg mu kluba, a danas je Francuz odradio prvu službenu presicu kao novi stari trener Kraljeva.

Zidane se odmah susreo s problemima. Zbog ozljeda neće moći računati na Viniciusa, Carvajala, Marcosa Llorentea i Lucasa Vasqueza, a od prve minute će igrati Isco i Marcelo, koji su kod Santiaga Solarija bili na klupi. Podsjetimo, Isco je bio jedan od ključnih igrača šampionskog Zidaneovog Reala, a kad je Francuz ljetos otišao, preselio se na klupu. Lopetegui i Solari davali su mu minute na kapaljku i Isco je planirao napustiti Real. Engleski velikani bili su spremni dovesti španjolskog reprezentativca, ali povratak Zidanea vraća Isca u prvi plan. Slična priča je i s Marcelom.

Novinari su presicu otvorili pitanjem o Baleu, igraču koji je trebao nadoknaditi Ronaldove golove, ali koji se pokazao najvećim promašajem sezone.

"Neću govoriti o Baleovoj sezoni, ostalo je još jedanaest utakmica i računat ću na njega kao i na sve. Gareth je spreman'', kazao je Zidane, koji u svom prvom mandatu također nije pretjerano vjerovao Velšaninu. Bale je finale Lige prvaka protiv Liverpoola dočekao na klupi, a kad je ušao u igru, s dva gola donio je Realu treći uzastopni naslov prvaka Europe.

Puno se tinte prolilo i oko potencijalnih transfera Kyliana Mbappea i Neymara na ljeto. Zidane je progovorio i o tome.

"Neću govoriti o igraču koji nije moj, ono što vam mogu reći je da su ta dva igrača fantastična, ali sad razmišljam samo o utakmici sa Celtom. Volio bih trenirati prave igrače i dobre momke, ali mislim da sad nije vrijeme za takve razgovore.''

Marcelo i Isco?

"Mislim da će sutra igrati. Marcelo je odlično i uzbuđen je.''

Pročitajte više