NBA

Zion nastavio nevjerojatan niz i postao najbolji tinejdžer u povijesti NBA lige

Foto: Getty Images / Guliver Images

ZION WILLIAMSON nastavio je fenomenalan ulazak u NBA karijeru rušeći rekorde i vodeći svoje New Orleans Pelicanse prema doigravanju.

Čudesni 19-godišnjak je u domaćoj pobjedi protiv Cleveland Cavaliersa 116:104 zabio 24 poena i tako postao prvi tinejdžer (mlađi od 20 godina) s 10 utakmica u nizu od barem 20 poena u NBA ligi. Prije njega taj rekord je kao rookie držao Carmelo Anthony s devet takvih utakmica.

Ovo mu je bila tek 14. utakmica u karijeri, a u njih 12 je zabio preko 20 poena. To je najbolji učinak nekog NBA košarkaša u prvih 14 utakmica karijere u 38 godina, kada je posljednji put isto napravio Terry Cummings.

Najnovije čudo NBA-a

Zion Williamson je košarkaš o kojem se najviše priča još otkako je 2003. direktno iz srednje škole u Cleveland Cavalierse stigao LeBron James. Williamson ima nevjerojatnu skočnost, brzinu i eksplozivnost za čovjeka koji je visok 198 centimetara i ima 129 kilograma.

Stil igre mu je sličan Charlesu Barkleyju, ali ima skočnost LeBrona Jamesa u naponu snage, a takvog igrača u povijesti košarke još nismo vidjeli. Ima samo 19 godina, a zbog spomenutog atleticizma postao je senzacija već u srednjoj školi.

No stručnjaci su zabrinuti što ima 129 kilograma jer strahuju da bi zbog takve mase i stila igre mogao imati velikih problema s ozljedama.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više