Zoran Mamić: Mi smo ti koji ćemo večeras slaviti!

VEĆINA ljudi koja prati nogomet je jednoglasna - Dinamo nije dugo imao ovako izglednu priliku za ulazak u elitno društvo Lige prvaka. Kvalitetna momčad, dobra igra i rezultati, samouvjereni Ivanković i neuvjerljivi Werder, sve su činjenice koje govore u prilog povijesne prilike. Ukoliko Ivanković dobro posloži svoje kotačiće i ako modre pomazi sportska sreća, večeras bi napokon mogla zasvirati Dinamova himna.

Sportski direktor Dinama, Zoran Mamić slično razmišlja i slaže da je ovo povijesna prilika koja će se teško tako skoro dogoditi, ali unatoč optimizmu ostavlja ulogu favorita objektivno velikom Werderu.

"Sigurno da je ovo povijesna prilika, iako je bilo puno povijesnih prilika do sada. Objektivno je večeras velika šansa za našu momčad. Ipak, ne treba bježati od činjenice da je Werder veliki favorit i zbog samog imena, zbog europskog iskustva i zbog momčadi."

Dinamo bi večerašnjim prolaskom osim velike sreće koju bi poklonio svojim navijačima, vratio dio ugleda koji je proteklih godina prosipao po europskim pretkolima. Naravno, u igri je i gomila novaca i utakmice protiv europskih velikana na punim maksimirskim tribinama, ali i ogromna satisfakcija izbacivanja velikog Werdera.

"Još uvijek nismo svjesni što bi to značio ulazak u skupinu Lige prvaka. Teško je o tome govoriti prije utakmice. Ukoliko uspijemo večeras, kroz  neko vrijeme ćemo biti svjesni koliki je to uspjeh."

"Mi smo ti koji ćemo večeras slaviti!"

Mamić vjeruje da će se večeras ipak slaviti u modrom taboru, a ukoliko se i dogodi suprotno, bitno je da Dinamovi igrači daju 100 posto na terenu.

"Imamo veliku šansu i vjerujemo da ćemo ju iskoristiti, a ukoliko ju ne iskoristimo, sigurno da to nije smak svijeta. Bitno je da igrači daju sve na terenu i da si mi ne možemo sami ništa predbaciti. Da možemo mirne duše pogledati se u ogledalo i reći da smo sve pokušali. Ako bude tako, reći ćemo da su bili su bolji i morat ćemo im čestitati.  Ipak, vjerujem da do toga neće doći i da ćemo mi biti ti koji će večeras slaviti."

Nema iznenađenja u sastavima

Prema informacijama koje ima Mamić, u momčadima neće biti nikakvih iznenađenja u zadnji trenutak i treneri će se odlučiti za već isprobane karte.

"Oba sastava za večerašnju utakmicu su poznata. U našoj momčadi neće biti nikakvih iznenađenja, a što se tiče Werderove, postoji šansa za neke rošade u njihovom veznom redu, ali ništa spektakularno. Nema šanse da uskrsne niti jedan od njihovih ozlijeđenih."

M.P.
Foto: M.P.

Pročitajte više