Zoran u Riju, Zdravko u Londonu, a Modrić pakira kofere?

IZVRŠNI dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić nije nazočio utakmici Dinama i Osijeka u Maksimiru, a to je slučaj koji je za vrijeme njegove vladavine pravi raritet. Naravno tako nešto opravdavaju samo jaki razlozi, a vrlo je vjerojatno da je jedan takav i susret s Romanom Abramovičem.

Braća Mamić, navodno, razrađuju i posljednje detalje vezene za odlazak kapetana Dinama Luke Modrića u Chelsea, pa tako, dok Zdravko mukotrpno pregovara u utrobi Stamford Bridgea, Zoran luta favelama Rio de Janeira u potrazi za ekstra talentom, wonderkidom, koji bi trebao dostojno naslijediti reprezentativnog veznjaka.

Iznenadni interes, ako ga tako možemo nazvati, za talentiranog Zadranina, vezan je i za Afrički kup nacija, koji se održava od 20. siječnja do 10. veljače, a koji će za sobom odvući i važne kotačiće stroja stožernog dvojca Grant - Cate poput: Drogbe, Essiena, Obi Mikela i Kaloua. Recimo i to, u kuloarima se spominje kako je najveći zagovornik Modrića Henk Ten Cate, donedavni trener Ajaxa, koji je ne tako davno "čupao kosu" pored travnjaka Amsterdam Arene.

Susret dva nadljudska pregovarača Abramoviča i Mamića možemo samo zamisliti. Abramovič je "pun kao brod", ali iznimno racionalan, čak i štedljiv u posljednje vrijeme, dok je Mamić sigurno jako stisnuo vezice na cipelama, očekujući da ga ponuda opet izbaci iz cipela. Iz takta ili cipela, svejedno, no, sigurno je da Mamić neće niti želi prodati svog najboljeg igrača za 20 milijuna eura. Ima i drugih interesenata...

U međuvremenu Modrić se sprema u Čatežu za susret s Makedoncima, vjerojatno i sam brojeći posljednje dane u omiljenom mu plavom dresu.

Službenu potvrdu iz Dinama, kako to obično biva sa zagrebačkim klubom, nismo dobili, a cijeli slučaj obavijen je velom tajne.

"Nikakva službena ponuda još nije došla pa stoga ne mogu ništa komentirati. Službeni stav kluba iznijet ćemo kada dođe službena ponuda",  rekao je glasnogovornik maksimirskog kluba Neven Cvijanović.

V.B.

Pročitajte više