Skijanje

Zubčić imao najbolje vrijeme druge vožnje u Garmischu, Rodeš mjesto ispred njega

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

HRVATSKI skijaši Istok Rodeš i Filip Zubčić izvrsno su odradili drugu vožnju slaloma Svjetskog kupa u Garmisch-Partenkirchenu te tako popravili svoj plasman u odnosu na prvu vožnju. Rodeš, koji je nakon prve vožnje bio 22., naposljetku je završio na 12. mjestu, a samo mjesto niže (13.) s jednom stotinkom sporijim vremenom smjestio se Zubčić, inače 30. iz prve vožnje. Treba istaknuti da je Zubčić imao najbolje vrijeme druge vožnje.

Pobjednik sedmog slaloma sezone jest Norvežanin Henrik Kristoffersen, ujedno i sedmi različiti pobjednik u ovoj disciplini tijekom tekuće sezone. Na drugom mjestu završio je Švicarac Loic Meillard (0.14 zaostatka za Kristoffersenom), a na postolju je i Austrijanac Manuel Feller (+0.51). U poretku slaloma i dalje vodi Lucas Braathen, koji danas nije završio prvu vožnju, ali Kristoffersen sada ima samo bod manje.

Druga dva hrvatska skijaša koja su danas nastupila, Matej Vidović i Samuel Kolega, nisu izborila plasman u drugu vožnju. Vidović je bio 39., dok Samuel Kolega nije završio utrku. Idući slalom vozi se već sutra, također u Garmischu.

Pročitajte više