Koronavirus u sportu

Zvijezda Uniteda protiv toga da se Liverpoolu dodijeli titula: Poništite sezonu

Foto: Guliver Image/Getty Images

DVIJE pobjede dijele Liverpool od prvog naslova nakon 30 godina, ali još se ne zna hoće li i kad biti nastavljeno englesko prvenstvo koje je prošlog mjeseca prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Mnogi smatraju da ako se prvenstvo ne završi, titulu treba dodijeliti prvoplasiranom Liverpoolu, ali među njima nije nogometaš Manchester Uniteda Luke Shaw.

"Poništite sezonu i odigrajmo novu ispočetka. Da, ispočetka. Ako se prvenstvo ne može dovršiti, mora se poništiti", poručio je Shaw čiji je United na petom mjestu s 37 bodova manje od Liverpoola.

"Navijači su nam najbitniji, mi smo tu zbog navijača. Ako na stadionu ne bude navijača, onda nema smisla igrati. Naši navijači su fenomenalni, uvijek nam daju podršku i lakše je igrati kad su oni tu."

Nekoliko dana ranije su slično poručili Harry Kane i Kevin De Bruyne.

"Kao nogometaš znam da su nam potrebne pripreme prije nastavka sezone. Trebamo tri-četiri tjedna da se vratimo u formu. Kada bismo zaigrali odmah nakon šest tjedana pauze, svi bismo bili ozlijeđeni. Puno novca je u igri i čeka se s odlukom. Mislim da bi bilo sramota prekinuti ovakvu sezonu, ali nemamo izbora ako će se problemi prenijeti i na sljedeću sezonu", rekao je De Bruyne, a Kane poručio da bi krajnji datum završetka Premierlige trebao biti posljednji dan lipnja.

UEFA od nacionalnih saveza traži da završe započete sezone, čak i ako se bude trebalo igrati do kolovoza.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više