16-godišnjak napravio dijete 32-godišnjakinji, roditelji blagoslovili vezu

32-GODIŠNJA vlasnica trgovine s dječjom opremom zatrudnjela je sa 16-godišnjim učenikom karlovačke srednje škole. Kako doznaje karlovački portal Sedam.hr, radi se o 32-godišnjoj V.M., koja je najbolja prijateljica učenikove majke.

Priča o neobičnom paru iz karlovačkog predgrađa čija veza traje već tri godine ovih dana trese Karlovac. 16-godišnjak živi u blizini tridesetdvogodišnje V.M., te odrađuje stručnu praksu u njezinoj trgovini.

Vijest da je V.M. ostala trudna doznali su početkom ove godine, a obje obitelji su dale blagoslov njihovoj vezi. Kako doznaje regionalni tjednik 7 dana iz Karlovca, par već živi zajedno, a uz dozvolu njegovih roditelja mogli bi se i vjenčati.

Prema Kazenom zakonu (članak 191 stavak 2), osoba koja iskorištavajući svoj položaj ili odnos prema maloljetnoj osobi koja joj je povjerena radi učenja, odgoja, čuvanja ili njege izvrši s njom spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju, kažnjava se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Prema Obiteljskom zakonu (članak 26, stavak 2), sud može dopustiti sklapanje braka osobi koja je navršila šesnaest godina života, ako utvrdi da je mentalno i tjelesno zrela za brak, te da za zaključenje braka postoji opravdan razlog. Uz to mora se dobiti pristanak roditelja te mišljenje centra za socijalnu skrb.

Prema tumačenjima pravnika, spolna zrelost za heteroseksualni odnos je 16 godina. Zakon zabranjuje spolne odnose prije 14. godine, do te dobi se nužno radi o silovanju.

Postoje li kazneni elementi u ljubavnoj priči koja traje već tri godine, trebala bi utvrditi za to nadležna tijela.

S.H.
Foto:

Pročitajte više