18-godišnji osumnjičenik za ubojstvo u Splitu je pjevač, oštricu noža zabio je vršnjaku u srce

Foto: Index

KARLO G. K., osumnjičeni za ubojstvo 18-godišnjeg Gorana V. u subotu navečer na Zapadnoj obali u Splitu, završio je u zatvoru da ne bi utjecao na svjedoke i ponovio djelo. I dalje šuti, ništa nije kazao ni na ispitivanju u Državnom odvjetništvu.

Oštricu dugu šest centimetara zabio mu u srce

Gorana V., koji je 1. ožujka napunio 18 godina, ubio je ispred samog ulaza u napušteno gradilište hotela Marjan, i to švicarskim nožićem na rasklapanje. Oštricu dugu šest centimetara zabio mu je u prsa. Na mjestu obračuna ostala je velika lokva krvi, a Goran V. nije preživio transport do bolnice. U KBC Split doveden je bez vitalnih znakova, liječnici su ga pokušali oživjeti, ali bez uspjeha.

Karlo G. K. pobjegao je sa svojim prijateljem Leonardom Š. koji je danas također priveden radi pomaganja nakon počinjenja kaznenog djela. I njemu je određen pritvor. Policija ih je pronašla u prostoru u kojem Karlo G. K. inače svira sa svojim prijateljima. Pomagač je policiji pokazao mjesto gdje je odbacio nož. Negira da je znao što se dogodilo na Zapadnoj obali i da je pomagao osumnjičenom za ubojstvo, u što je doista teško povjerovati.

Svjedok događaja: Okružila su ih desetorica, vikali su Karlu: Daj nož!

Što se policije tiče, posao je, više-manje završen, no istraga zasad nije otkrila kako je zapravo došlo do obračuna ispred Marjana. 

Kako doznajemo od svjedoka događaja, mladići su se sukobili nakon što je Leonardo Š. opsovao majku Goranu V. Ovaj ga je udario nogom u glavu. Karla i Leonarda okružila su desetorica, vikali su Karlu da da nož. Ovaj ga je, pak, zabio u prsa Goranu V., koji je zateturao. Pokušao je prijeći ulicu, no pao je na sredinu. Karlo i Leonardo su pobjegli put Sustipana. Prolaznici su pokušali pomoći Goranu V. koji je ostao nepomično ležati. Obilno je krvario, scena je bila užasna, priča nam svjedok. 

Ubijeni je ljetos osuđen za iznudu

Ubijeni Goran V. ljetos je osuđen za iznudu koju je počinio kao maloljetnik. Sa svojim prijateljem je maltretirao jednog mladića koji im je predao 13 tisuća eura. Goran V. dobio je pridržaj maloljetničkog zatvora, i to na vrijeme provjeravanja od dvije godine. Određena mu je i odgojna mjera pojačane brige i nadzora te psihotretman u savjetovalištu za mlade.

Osumnjičeni za ubojstvo je srednjoškolac, bubnjar i vokal banda The Peace in Aachen

Karlo G. V. tek je prije 11 dana napunio 18 godina. On nije dolazio u sukob sa zakonom, pjevač je i bubnjar progresivnog post hardcore banda "The Peace in Aachen". Te kobne večeri stan na Splitu 3 napustio je u 20 sati. Ubojstvo se dogodilo niti sat poslije.

U splitskoj policiji su nam potvrdili da su istraživali veći broj osoba radi događaja na Zapadnoj obali, ali nitko osim Karla i Leonarda nije prijavljen za neko kazneno djelo ili prekršaj.

Pročitajte više