25 godina zatvora za ubojstvo unuke

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Karlovcu danas je na 25 godina zatvora, uz obveznu mjeru psihijatrijskog liječenja, osuđen 80godišnji Ivan Rožman koji je u veljači ove godine u garaži obiteljske kuće u Karlovcu ubio unuku Andreju Rožman.

U izricanju presude predsjednik sudbenog vijeća Marijan Janjac rekao je da je tako visoka zatvorska kazna za 80-godišnjeg okrivljenika rezultat izrazito brutalnog ubojstva u kojemu je svojoj unuci zadao 38 uboda nožem, od kojih čak 11 smrtonosnih.

Suđenje je danas počelo, te je proveden i dokazni postupak i donesena nepravomoćna osuđujuća presuda.

Nakon čitanja optužnice Rožman je rekao da mu je "žao što je u zemlju bacio svoju dragu unuku", ali da se ne osjeća krivim jer su "do toga doveli loši obiteljski odnosi".

U predlaganju osuđujuće presude u završnoj riječi zamjenik županijske državne odvjetnice Aleksandar Mitić predložio je i obvezno psihijatrijsko liječenje s čim se složio i odvjetnik obrane Milan Janjanin te mu je, uz zatvorsku kaznu, određena i obvezna mjera psihijatrijskog liječenja.

Ivan Rožman je 19. veljače usmrtio svoju 23-godišnju unuku Andreju Rožman, a zatim se sam prijavio policiji. Ubojstvo se dogodilo u karlovačkom naselju Strmcu u dvorišnoj garaži obitelji Rožman oko 16 sati. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je djed pričekao u garaži da se 23-godišnja unuka parkira i iziđe iz automobila, te joj je zatim kuhinjskim nožem i metalnom cijevi nanio više ozljeda od kojih je preminula.

(Hina) vhor yln

Pročitajte više