35-godišnja Novogradišćanka osumnjičena da je majka mrtva djeteta

OSNOVANO se sumnja da je 35-godišnja N.B. iz Nove Gradiške majka mrtva novorođenčeta pronađena u vreći za smeće, rečeno je danas na konferenciji za novinare u brodskoposavskoj Policijskoj upravi.

Liječničkim pregledom potvrđeno je da je N. B. zadnjih nekoliko dana imala porođaj.

Načelnik novogradiške Policijske postaje Željko Marković kazao je kako je operativnim radom utvrđeno i da je porođaj obavila sama u obiteljskoj kući, najvjerojatnije u petak. Još se ne zna je li dijete rođeno mrtvo ili je posrijedi čedomorstvo.

"Od majke djeteta kao i od mrtva novorođenčeta uzeti su uzorci DNA. Tek nakon svih vještačenja utvrdit će se postoje li elementi kažnjiva djela", kazao je glasnogovornik PU-a Frano Galić. Obavit će se i psihološko vještačenje majke.

Mrtvo novorođenče pronašli su u srijedu u kanti za smeće u Frankopanskoj ulici u Novoj Gradiški radnici komunalnog poduzeća "Slavče" dok su skupljali gradski otpad. Obdukcijom je utvrđeno kako je riječ o nehranjenu ženskom novorođenčetu koje je bilo mrtvo već nekoliko dana. Dan poslije, u četvrtak popodne, operativnim radom policija je pronašla N.B. za koju se osnovano sumnja da je majka djeteta.

Neslužbeno se doznaje kako su nezaposleni i ona i suprug, s kojim već ima četvero djece.

Pročitajte više